DOBit-verkosto

DOBit data-analytiikan ja palvelumuotoilun asialla

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke (DOB) päättyi, mutta DOBit-verkosto jatkaa siitä, mihin hanke päättyi. DOBit edistää data-analytiikan ja palvelumuotoilun hyödyntämistä tavoitteena uusia tuotteita, palveluja, uutta liiketoimintaa sekä ennen kaikkea organisaatioiden osaamisen ja kestävän kilpailuedun päivitys.

DOBit-verkosto perustettiin Datasta oivalluksia ja bisnestä -hankkeen päätösseminaarissa 27.11.2017. DOBit järjestää tapaamisia ja tilaisuuksia sekä kokoaa alan osaajia yhteen vaihtamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä. Verkostolla on yleisten data-analytiikka- ja palvelumuotoiluteemojen lisäksi toimialakärkinä terveys ja hyvinvointi – sairaudesta kohti terveyttä ja hyviä elämäntapoja sekä rakennettu ympäristö – matkalla ’smart cityn’ kautta ’wise cityyn’.

Tule mukaan jos haluat saada ja jakaa data-analytiikan ja palvelumuotoilun oppeja ja kokemuksia sekä edistää alan toimintaedellytyksiä!

DOBit-verkosto perustettiin DOB-hankkeen päätösseminaarissa Tikkurilassa.

Liity DOBit-verkostoon

Rekisteriseloste

DOBit-toimintamuodot

DOBit-tapaamiset

Seuraava DOBit-verkoston tapaaminen tullaan järjestämään tammikuussa 2019. Liity mukaan siis mukaan verkostoon ja kuule ensimmäisten joukossa, mitä aiheita luvassa seuraavassa tilaisuudessa!

 

DOBit-verkoston elotapaaminen THL:ssa – terveyttä ja puhdasta sisäilmaa

Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 6.9.2018)

DOBit-verkoston elotapaaminen järjestettiin 29.8. Helsingissä. Tilaisuuden isäntänä toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Ohjelma sisältsi mm. katsauksen datan lainsäädäntöön: miten EU:n henkilötietosuoja-asetus GDPR on muuttanut maailmaa ja mitä sote-tiedon toissijaisen käytön laki tuo tullessaan. Lisäksi esillä oli myös Espoon kaupungin yhteiskehittämisen ohjelma "Make with Espoo" sekä Omakannan Omatietovaranto: mitä se tarjoaa kansalaisille, entä sovellusten ja palveluiden kehittäjille. Yllä olevan linkin kautta löydät uutisen tilaisuudesta sekä voit tutustua myös puhujien esitysmateriaaleihin.

 

 

DOBit-verkosto kääri hihat

Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 5.2.2018)

DOBit-verkosto kokoontui ensimmäisen kerran 30.1.2018 Helsingin kaupungintalolla.
Yllä olevan linkin kautta löydät uutisen tilaisuudesta sekä voit tutustua myös puhujien esitysmateriaaleihin.

Työpajat

Hyvinvointipalvelujen iltapäivä 4.2.2019

Tervetuloa Kelan ja DOBit-verkoston järjestämään Hyvinvointipalvelujen iltapäivään oppimaan mikä on Kanta-palvelujen Omatietovaranto ja miten sen vauhdittamana kehittää palveluja myös maailmalle. Ohjelmassa on:
  • Tietoisku mikä on Kelan Omatietovaranto ja mitä se tarjoaa palvelujen kehittäjille
  • Toimialan FHIR-standardi ja mitä se tarkoittaa hyvinvointipalvelujen kehittäjille
  • Case Terveyskylän Omapolku: kokemuksia palvelun kehittämisestä osana Omatietovarantoa
  • Oman palvelun ideointia asiantuntijoiden sparraamana
  • Verkottumista, miten tästä eteenpäin
Laita siis jo nyt ylös kalenteriisi 4.2.2019 klo 12:30-16:30. Laitamme pian lisätietoja työpajasta yhteisesti DOBit-verkoston jäsenille sekä lähetämme linkin tilaisuuden ilmoittautumiseen.  
Uutiset

Opentech AI työpaja kokosi avoimen maailman väkeä

Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 20.3.2018)

Kansainvälinen avoimeen teknologiaan keskittyvä Opentech AI -tekoälytyöpaja järjestettiin 13.-14.3.2018 Helsingissä. Kaksipäiväisessä tapahtumassa maalattiin isoa kuvaa tekoälystä historiasta nykypäivän kautta tulevaisuuteen sekä se piti sisällään asiantuntijoiden keynote-puheenvuoroja ja mielenkiintoisia paneelikeskusteluja tekoälystrategiasta avoimien ohjelmistojen ja datan saatavuuden parantuessa.

Datasta oivalluksia ja bisnestä myös Tukholmassa

Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 7.8.2018)

Tukholmassa pidettiin juhannusviikolla kolmipäiväinen innovaatiokonferenssi ISPIM, johon osallistui 530 alan ammattilaista 41 maasta. Tämän vuoden teemoja olivat radikaalit innovaatiot, ekosysteemit, yhteiskehittäminen sekä nousevina teemoina vastuullisuus, sosiaaliset innovaatiot ja kiertotalous. Myös Datasta oivalluksia ja bisnestä-hanke oli konferenssissa esillä, kun hankejohtaja Jyrki Koskinen esitteli DOB-valmennuksen tuloksia ja kokemuksia. 

Vaikuttaminen

Tulossa...

Lisätietoja DOBit-verkoston toiminnasta antaa:

Jyrki Koskinen, Avaamo Konsultointi 
jyrki.koskinen@avaamokonsultointi.fi