DOBit-verkosto

DOBit data-analytiikan ja palvelumuotoilun asialla

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke (DOB) päättyi, mutta DOBit-verkosto jatkaa siitä, mihin hanke päättyi. DOBit edistää data-analytiikan ja palvelumuotoilun hyödyntämistä tavoitteena uusia tuotteita, palveluja, uutta liiketoimintaa sekä ennen kaikkea organisaatioiden osaamisen ja kestävän kilpailuedun päivitys.

DOBit-verkosto perustettiin Datasta oivalluksia ja bisnestä -hankkeen päätösseminaarissa 27.11.2017. DOBit järjestää tapaamisia ja tilaisuuksia sekä kokoaa alan osaajia yhteen vaihtamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä. Verkostolla on yleisten data-analytiikka- ja palvelumuotoiluteemojen lisäksi toimialakärkinä terveys ja hyvinvointi – sairaudesta kohti terveyttä ja hyviä elämäntapoja sekä rakennettu ympäristö – matkalla ’smart cityn’ kautta ’wise cityyn’.

Tule mukaan jos haluat saada ja jakaa data-analytiikan ja palvelumuotoilun oppeja ja kokemuksia sekä edistää alan toimintaedellytyksiä!

DOBit-verkosto perustettiin DOB-hankkeen päätösseminaarissa Tikkurilassa.

Liity DOBit-verkostoon

  Rekisteriseloste

  DOBit-toimintamuodot

  DOBit-tapaamiset

  Liity mukaan verkostoon ja saat tiedon seuraavista DOBit-tapaamisista sekä muista verkostoon liittyvistä kiinnostavista aiheista!

  DOBit-verkoston elotapaaminen THL:ssa – terveyttä ja puhdasta sisäilmaa

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 6.9.2018)

  DOBit-verkoston elotapaaminen järjestettiin 29.8. Helsingissä. Tilaisuuden isäntänä toimi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Ohjelma sisältsi mm. katsauksen datan lainsäädäntöön: miten EU:n henkilötietosuoja-asetus GDPR on muuttanut maailmaa ja mitä sote-tiedon toissijaisen käytön laki tuo tullessaan. Lisäksi esillä oli myös Espoon kaupungin yhteiskehittämisen ohjelma "Make with Espoo" sekä Omakannan Omatietovaranto: mitä se tarjoaa kansalaisille, entä sovellusten ja palveluiden kehittäjille. Yllä olevan linkin kautta löydät uutisen tilaisuudesta sekä voit tutustua myös puhujien esitysmateriaaleihin.

   

  DOBit-verkosto kääri hihat

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 5.2.2018)

  DOBit-verkosto kokoontui ensimmäisen kerran 30.1.2018 Helsingin kaupungintalolla.
  Yllä olevan linkin kautta löydät uutisen tilaisuudesta sekä voit tutustua myös puhujien esitysmateriaaleihin.

  Työpajat ja tapahtumat

  DOBit-verkoston tulevia tapahtumia

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 11.9.2019)

  Data-analytiikka ja palvelumuoilu ovat siirtyneet hype-vaiheesta jokapäiväiseksi. Alla tulevia ajankohtaisia tapahtumia:

  • DOBit -verkosto ja AI Monday löysivät toisensa
  • Ratko haasteesi AI Mondayn hackatonissa ja laajenna reviiriäsi
  • Kyllä se sote tulee... - nyt on oiva hetki rakentaa hyvinvointipalveluja
  • XAMK käynnisti seuraavan vaiheen Hyviö-palvelun kehittämiseksi

  Lue lisää. 

  Omatietovaranto – kansallinen sote-aarrearkku hyötykäyttöön

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 13.2.2019)

  Kanta-palvelujen ja DOBit-verkoston 4.2.2019 järjestämässä tilaisuudessa Kelan pääkonttorilla Helsingissä ideoitiin hyvinvointituotteita ja -palveluja. Trampoliinina oli Kanta-palvelujen Omatietovaranto ja mukana oli 40 hyvinvointialan asiantuntijaa.

   

  Uutiset ja blogit

  DOBit meets AI Monday

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 13.11.2019)

  AI Monday kokoontui kirjasto Oodissa 11.11.2019. Paikalla oli noin 50 tekoälystä ja sen hyödyntämisestä kiinnostunutta kuulemassa ja keskustelemassa tekoälystä ja sen tilasta Suomessa.

   

   

  Onko hyvinvointipalveluilla vaikutusta?

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 24.4.2019)

  Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa toimii Active Life Lab (ALL), joka kehittää tietoon perustuvia ja vaikuttavuuteen tähtääviä hyvinvointipalveluja. Active Life Lab julkaisi viime viikolla julkaisun "Onko hyvinvointipalveluilla vaikutusta? Terveyttä ja euroja vaikuttavuutta kehittämällä". Julkaisu sisältää seitsemän artikkelia, jotka esittelevät Active Life Labin palveluja ja tuloksia sekä valottaa hyvinvointia ja sen merkitystä monipuolisesti yksilön, yhteiskunnan ja työyhteisön kannalta.

   

  Haluatko elävät kylät ja kaupunginosat takaisin? Tässä, ole hyvä!

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 26.2.2019)

  "Kauklahden pienessä kyläkeskuksessa on kaikki palvelut: eläinlääkäri, hammaslääkäri, apteekki, kappeli, päiväkoti, koulu, ravintola, kahvila, kuntosali, kukkakauppa, lähikauppa, kalakauppa, lihakauppa, kierrätyskauppa... Ainoa, joka näyttää puuttuvan on hypermarket. Ehkä juuri sen takia Kauklahdessa onkin kaikki muut? Lähin iso kauppakeskus, Iso Omena on 12 kilometrin päässä. Kauklahti valittiin vuonna 2018 vuoden parhaaksi kaupunginosaksi, enkä ihmettele." Lue Jyrki Koskisen blogi kokonaisuudessaan täältä.

   

  Datasta oivalluksia ja bisnestä myös Tukholmassa

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 7.8.2018)

  Tukholmassa pidettiin juhannusviikolla kolmipäiväinen innovaatiokonferenssi ISPIM, johon osallistui 530 alan ammattilaista 41 maasta. Tämän vuoden teemoja olivat radikaalit innovaatiot, ekosysteemit, yhteiskehittäminen sekä nousevina teemoina vastuullisuus, sosiaaliset innovaatiot ja kiertotalous. Myös Datasta oivalluksia ja bisnestä-hanke oli konferenssissa esillä, kun hankejohtaja Jyrki Koskinen esitteli DOB-valmennuksen tuloksia ja kokemuksia.

   

  Opentech AI työpaja kokosi avoimen maailman väkeä

  Uutiset - DOBit-verkosto (julkaistu 20.3.2018)

  Kansainvälinen avoimeen teknologiaan keskittyvä Opentech AI -tekoälytyöpaja järjestettiin 13.-14.3.2018 Helsingissä. Kaksipäiväisessä tapahtumassa maalattiin isoa kuvaa tekoälystä historiasta nykypäivän kautta tulevaisuuteen sekä se piti sisällään asiantuntijoiden keynote-puheenvuoroja ja mielenkiintoisia paneelikeskusteluja tekoälystrategiasta avoimien ohjelmistojen ja datan saatavuuden parantuessa.

  Vaikuttaminen

  Suomelle kunnianhimoinen kansallinen tekoälystrategia

  Uutiset (julkaistu 16.4.2019)

  Valtiovarainministeriö on julkaissut kansallisen tekoälystrategian. Se vie Suomea rohkeasti tekoälyaikaan, kohti kestävää ihmiskeskeistä yhteiskuntaa, omadata keskiössä. Strategia on kunnianhimoinen ja vaatii vielä paljon työtä ennen kuin pääsemme nauttimaan sen hedelmistä. Lue COSSin lausunto kokonaisuudessaan täältä.

   

  Avoimuuden vaalipaneelissa rakennettiin huomisen Suomea

  Uutiset (julkaistu 3.4.2019)

  Avoimuuden vaalipaneeli keräsi paikalle 40 alan asiantuntijaa Helsinkiin Maria01:n startup-keskukseen keskustelemaan miten digitalisaation ja avoimuuden keinoin tehdään Suomesta entistä parempi paikka elää ja yrittää.

  Lisätietoja DOBit-verkoston toiminnasta antaa:

  Jyrki Koskinen, Avaamo Konsultointi 
  jyrki.koskinen@avaamokonsultointi.fi