Projektit

 

COSS toimii mukana erilaisissa projekteissa ja hankkeissa. COSS:n omia projekteja ovat Avoin kunta, Mindtrek-konferenssi sekä roam.fi kun taas Datasta oivalluksia ja bisnestä on yhteistyössä kuuden muun organisaation kanssa toteutettava hanke.

Tavoitteena erilaisilla projekteilla on jäsenten toiminnan tukeminen, avoimuuteen liittyvän tietouden lisääminen sekä ekosysteemien kehittäminen. 

Avoin kunta on COSS:n jäsenten yhteinen aloite kuntien toiminnan ja tietojenkäsittelyn kehittämiseksi. Aloite sisältää tuotteita ja palveluita strategiasta kehitysprojekteihin, jokapäiväiseen toimintaan ja palvelutuotantoon.

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke vahvistaa yritysten innovaatiotoimintaa hyödyntämällä data-analytiikkaa ja palvelumuotoilua. Hankkeessa kehitettävää innovaatioalustaa hyödynnetään tietopohjaisten palvelujen kehittämiseen matkailuun ja seniorien palveluasumiseen. Lisäksi hankkeessa valmennetaan tietotekniikkayrityksiä data- ja palvelutalouden aikaan.

Mindtrek on Tampereella vuosittain järjestettävä, kansainvälinen teknologiakonferenssi, jonka teemoja tarkastellaan avoimuuden näkökulmasta. Kävijöilleen Mindtrek tarjoaa korkealaatuisia esityksiä, verkostoitumista huippuyritysten, tulevien talenttien ja tekijöiden välillä, uusia tulevaisuuden trendejä, sekä elämyksellisyyttä.

Roam.fi on avoin ja langaton laajakaistayhteisö, joka mahdollistaa käyttäjälleen nopean ja turvallisen verkkoyhteyden paikasta ja ajankohdasta riippumatta. Jakamalla oman langattoman tukiaseman, käyttäjä saa vierailla muiden jäsenten tukiasemissa maksutta.


Haluatko kuulla lisää yhteistyömahdollisuuksista erilaisissa projekteissa vai kaipaatko kenties omaan projektiisi apua avoimiin tietojärjestelmiin liittyen?

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä