COSS ry

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimii avoimen lähdekoodin, avoimen datan, avoimien rajapintojen ja avoimien standardien edistämiseksi. COSSin tarkoituksena on auttaa jäseniään luomaan menestystä avoimuudella.

Toiminta

COSSin toiminta koostuu vaikuttamisesta, ekosysteemien rakentamisesta ja jäsenten liiketoiminnan tukemisesta. COSS tapaa esimerkiksi yksityisen ja julkisen sektorin vaikuttajia ja kertoo heille avoimuuden hyödyistä. Jäsenten liiketoimintaa tuetaan puolestaan työryhmätoiminnalla, keskusteluilla, tiedonvaihdolla, yhdessä tekemisellä sekä erilaisilla koulutuksilla ja projekteilla.

Verkosto

COSSin verkostoon kuuluvat noin 100 yhteisöjäsentä, jotka koostuvat yrityksistä, tutkimus- ja koulutuslaitoksista sekä muista organisaatioista. Tämän lisäksi COSSilla on noin 60 aiheesta kiinnostunutta kannatusjäsentä sekä monia yhteistyökumppaneita.

Kansainvälisesti COSS tunnetaan yhtenä Euroopan vanhimmista ja aktiivisimmista avoimuuden keskuksista.

Missio

Luoda asiakkaiden eli jäsenten menestystarinoita avoimia ratkaisuja hyödyntäen.

Esimerkkejä COSSin toiminnasta:

  • Julkishallinnon tukeminen kaikissa tietojärjestelmien avoimuutta edistävissä pyrkimyksissä (työryhmätoiminta ja konsultointi)
  • Yritysten, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen välisen yhteistyön edistäminen erilaisissa projekteissa
  • EduCloud-konsortion ja ekosysteemin tukeminen sekä vauhdittaminen
  • Koulutusten ja konsultoinnin tarjoaminen avoimiin tietojärjestelmiin liittyen
  • Tilaisuuksien järjestäminen ja tukeminen (esimerkiksi Mindtrek -konferenssi, jossa sponsorointi- ja näkyvyysmahdollisuuksia)
  • Tiedottaminen verkossa ja muissa medioissa
  • Vuosittaisen Open World Hero -palkinnon jakaminen

Tilaa uutiskirjeemme

Olen tutustunut rekisteriselosteeseen ja hyväksyn ehdot.*

Seuraa meitä