COSS.fi

COSS.fi

OpenStack – pilvipalveluiden tulevaisuus?

Mikä OpenStack?

OpenStack on kokoelma avoimen lähdekoodin ohjelmisto-työkaluja, jotka on tarkoitettu rakentamaan ja ylläpitämään pilvialustoja sekä yleiseen, että yksityiseen käyttöön. OpenStack -pilvipalvelua ylläpitää ja tukee tuhansittain yksityisiä yhteisön jäseniä ja muutamia johtavia yrityksiä ohjelmisto-kehityksen alalla, minkä vuoksi monet ajattelevatkin voittoa tavoittelemattoman OpenStack Foundation:in johtaman OpenStack-alustan olevan pilvi-palveluiden tulevaisuus.

 

OpenStack pilvi-ympäristössä

OpenStack hallitsee suuria määriä laskelmia, muistia ja verkostointi resursseja, joita hallitaan läpi datakeskuksen, käyttäjälle näkyvän dashboard:in kautta. Pilvipalvelulla voidaan tarkoittaa montaa eri asiaa, mutta tyypillisesti sillä tarkoitetaan ohjelmistojen, toimintaohjelmien ja infrastuktuurin käyttämistä toimialan palveluina. OpenStack:ssä on kyse jälkimmäisestä, Infrastuktuurista palveluna (IaaS), eli pilvilaskennasta. Infrastruktuurin tarjoaminen tekee OpenStack-käyttäjille helpoksi uuden instanssin tekemisen, jonka avulla muut komponentit voivat toimia. Tyypillisesti infrastuktuuri ajaa toimintaohjelman, johon kehittäjä voi luoda ohjelmisto-sovelluksia toimitettavaksi loppukäyttäjille.

 

Kenelle OpenStack on tarkoitettu?

Saatat tietämättäsi olla OpenStack-käyttäjä tälläkin hetkellä, sillä yhä useammat yritykset ovat lisänneet OpenStack:in osaksi pilvi-työkalujaan. Openstack-taustajärjestelmällä toimivien sovellusten lista lisääntyy jatkuvasti.

 

Haluaisin testata millainen tämä OpenStack on?

OpenStack tarjoaa hiekkalaatikko-tason alustan omien sovellusten testaamiselle TryStack-ympäristössä. Jos haluat vain kokeilla järjestelmän toimivuutta, TryStack opastaa ja antaa mahdollisuuden tutkia onko OpenStack oikea ratkaisu juuri sinulle.

OpenStack etsii jatkuvasti uusia avustajia. Harkitse liittymistä OpenStack-säätiöön tai tämän johdannon lukemista siitä, miten päästä alkuun OpenStack-säätiön avustuksessa.

 

Missä voin nähdä keskusteluja ja uutisia OpenStack:in kehitykseen liittyen?

Tässä linkki Opensource.com linkkiin, jossa on lueteltu ajankohtaisimpia asioita juuri nyt OpenStack:iin liittyen:

(https://opensource.com/business/16/9/openstack-news-september-12)

OpenStack Finlandin nettisivut:

(http://www.meetup.com/OpenStack-Finland-User-Group/)

Lue lisää:

https://opensource.com/resources/what-is-openstack

https://www.openstack.org/enterprise?gclid=CNSPlZyvic8CFSWzcgodhsUKUw

 

Scroll to Top