Moodle tukee jatkossakin avointa lähdekoodia

20.10.2014Moona Salomäki
Uutiset 2 kommenttia

Opetusteknologiassa on monia eri trendejä ja suuntauksia. Moodlen toimintaperiaate keskittyy sen pedagogisten periaatteiden ja avoimuuden ympärille. Moodle on lisensoitu GPL:n versiolla 3 ja tulee näin ollen pysymään jatkossakin avoimena.

Moodle on vuonna 2001 lanseerattu verkkosovellus, jonka tavoitteena on auttaa kouluttajia tavoittamaan ja sitouttamaan oppilaat ja opiskelijat. Oppimisalusta mahdollistaa muun muassa reaaliaikaisen vuorovaikutuksen ja palautteen antamisen. Tällä hetkellä Moodlella on yli 50 miljoonaa käyttäjää lukuisissa eri maissa sekä yli 60 sertifioitua Moodle-kumppania.

Koska Moodle perustuu avoimeen lähdekoodiin, sen kehittäminen yhteisöllisesti on mahdollista. Tätä tarkoitusta varten Moodle on perustanut osallistumissivun Moodle-projekteihin, jossa kuka vain pystyy vaikuttamaan. Lisäksi Australiassa oleva tiimi (kehittäjät ja ylläpitotuki) toimivat avoimesti yhteistyössä Moodlen oman yhteisöverkoston kanssa.

Lue lisää:
Open Source

2 vastausta artikkeliin “Moodle tukee jatkossakin avointa lähdekoodia”

  1. Onni Hakala sanoo:

    Moodlessa on vaikka mitä siistiä toiminnallisuutta, mutta sääli että sen hyvin insinöörimäinen käyttöliittymä ei hirveämmin houkuttele oppilaita sen pariin. Tässäpä hyvälle UI-suunnittelijalle duunia.

    • Lauri Aro sanoo:

      Tyypillinen avoimen koodin ongelma tuo liittymä, eikö.

Tilaa uutiskirjeemme

Olen tutustunut rekisteriselosteeseen ja hyväksyn ehdot.*

Seuraa meitä