COSS.fi

COSS.fi

EduCloud-yhteistyö Viron kanssa syvenee – suomalaistoimijat vierailivat Tallinnassa syyskuussa

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja COSS järjestivät syyskuussa EduCloud Alliancen jäsenille mahdollisuuden päästä tutustumaan oppimisteknologia-alaan Virossa ja verkostoitumaan paikallisten toimijoiden kanssa. Matkan tarkoituksena oli synnyttää ja vahvistaa yhteistyötä suomalaisten ja virolaisten organisaatioiden välillä sekä löytää uusia näkökulmia omaan tekemiseen.

Syyskuun 19. päivän aamulla kohti Tallinnaa suuntasivat COSS:n Timo Väliharju ja Anna Wilkman, e-Oppi Oy:n Johannes Pernaa ja Juha Siitonen, Haltu Oy:n Ilkka Hakkari, Kustannusosakeyhtiö Otavan Teuvo Sankila, Lahden ammattikorkeakoulun Harri Kuusela sekä  OKM:n Jarkko Moilanen. Itse tilaisuus järjestettiin HITSAn eli Viron koulutuksen viestintäteknologiasäätiön tiloissa ja ohjelmassa oli puheenvuoroja molempien maiden edustajilta sekä keskustelua aiheen tiimoilta. Esitysten teemat vaihtelivat edistyneimmän teknologian, kuten robotiikan, koulutuskäytöstä digitaalisen oppimateriaalin laatimiseen ja sen vaihteleviin käyttökohteisiin.

Päivä oli tiiviistä tahdista huolimatta, tai sen ansiosta, todella antoisa. e-Oppi Oy:n Johannes Pernaa oli positiivisesti yllättynyt virolaisten toimijoiden monipuolisesta edustuksesta. ”Tapasimme aika tasokkaan edustuksen yrityskontakteja Viron päästä. Saimme jutella kaikkien kanssa, ja olisi ollut melkoinen työ sovitella itse vastaava määrä palavereja”, Johannes kommentoi päivää.

Marraskuussa hyvin käynnistyneelle yhteistyölle seuraa jatkoa, kun Helsingissä järjestetään vastaavanlainen seminaari. Tuolloin on tarkoitus tarjota osallistumismahdollisuus erityisesti niille, jotka eivät päässeet mukaan Tallinnaan, ja tilaisuus yhteistyön syventämiseen jo mukana olleille. Syyskuussa virolaisten vieraanvaraisuus teki vaikutuksen kaikkiin osallistujiin, ja pyrimmekin rakentamaan heidän Suomen vierailustaan yhtä positiivisen kokemuksen. Kaiken kaikkiaan tämänkaltaiset tapaamiset luovat pohjaa laajamittaisemmallekin yhteistyölle ja rakentavat osaltaan lupaavaa tulevaisuutta koulutukselle niin Suomessa kuin Virossa.
Esitykset:
Erki Urva, HITSA: About newly established smart class
Mart Laanpere, Tallinn University: Towards educational cloud
Jarkko Moilanen, Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriö: EduCloud in Finland
Ilkka Hakkari, Haltu Oy: Towards a new kind of platform – Dream platform
Teuvo Sankila, Kustannusosakeyhtiö Otava: Experience, challenges and plans regarding creating and implementing digital learning materials, cooperation with start-ups in tech field
Antti Rammo, Avita Publishing Company: Experience, challenges and plans in digitalising learning materials
Johannes Pernaa, e-Oppi Oy: Supporting lifeling learning and learning motivation through customizable e-textbooks
Kristiine Rebane, Danske Bank: Challenges with implementing the use of digital learning materials apart from textbook


Lue lisää:

EduCloud Alliance
HITSA

Scroll to Top