COSS.fi

COSS.fi

Linuxin käyttö yleistynyt Suomessa etenkin IT-alalla

Linuxin hyödyntäminen on yleistynyt koko 2000-luvun ajan erityisesti suomalaisissa yrityksissä. Nykyään melkein jokainen yritys hyödyntää linuxia vaihtelevissa määrin, kertookin Suse Suomen toimitusjohtaja Kim Aaltonen. Erityisesti linux-ratkaisuja hyödynnetään it-infrastruktuurissa ja järjestelmätoimijoiden piirissä.

Suse Suomi teettämässä kyselyssä koskien linuxia ilmeni muun muassa linux-ympäristöjen kasvu. Lisäksi kyselyssä kävi ilmi, että linuxiin luotetaan ja linux-ratkaisuja pidettään tärkeinä tai erittäin tärkeinä. Vastaajia kyselyssä oli yhteensä 52:sta eri organisaatiosta.

.

Ensimmäiset ratkaisut olivat aika vaatimattomia, eikä niitä käytetty kovinkaan tärkeisiin tarkoituksiin. Kun nyt teimme kyselyn linuxin merkityksestä, käytännössä kaikki katsoivat, että linux-ratkaisut ovat joko tärkeitä tai erittäin tärkeitä. Kun pitää kehittää palvelu, jonka pitää olla liiketoiminnan varsinainen väline, aika usein valitaan jonkinlainen linux-järjestelmä.

Kim Aaltonen

.
Haasteena tällä hetkellä linuxin käytössä on kuitenkin se, että yrityksissä käytetään sekä kaupallisia että ilmaisia linuxeja. Huomiota tulee erityisesti suunnata hallintavälineisiin, joiden toimivuudella voidaan säästää aikaa oleelliseen. Lisäksi mikäli linuxia hallinnoidaan käsin, omaa henkilöstöä tulisi kouluttaa riskeihin, kuten tietoturvaan.
.

Lue lisää:
TiVi

Scroll to Top