COSS.fi

COSS.fi

COSS Avoin kunta – palveluja elämään, tehokasta toimintaa ja elinvoimaa

COSS on auttanut kuntia kehittämään palvelujaan ja toimintaansa siitä lähtien kun se perustettiin vuonna 2005. COSS Avoin kunta -verkosto kokoaa yritykset ja kunnat yhteen rakentamaan palvelevia ja elinvoimaisia kuntia yhdessä paikkakunnan toimijoiden kanssa.

COSS Avoin kunta on Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry:n jäsenyritysten ja kuntakumppanien yhteinen verkosto. COSS Avoin kunta auttaa kuntia ja kuntayhtymiä kehittämään laatupalveluja ja avoimia, yhteensopivia järjestelmiä ja prosesseja kunnan, kuntalaisten ja paikkakunnan yritysten parhaaksi. COSS Avoin kunta on verkosto, jossa kunnat jakavat omia kokemuksiaan ja yhdistävät voimiaan:

  • miten tuottaa laatupalveluja tehokkaasti avointa teknologiaa hyödyntämällä
  • miten ottaa kuntalaiset mukaan kehittämiseen
  • miten kehittää kunnan elinvoimaa, kunta ekosysteemin ytimessä
  • miten saada muutos aikaan ja tehostaa johtamista tiedolla   
  • miten ottaa digitalisaatiosta kaikki ilo irti?


Case: Akaan kaupunki ja Digipolku

“Akaan kaupunki on ollut mukana Kuntaliiton ”Tulevaisuuden kunnan digitalisointi” (TukuDigi) projektissa. Tällä projektilla on ollut alaprojekti, Kunta.fi yhteistyö, jossa olemme olleet mukana. Kunta.fi yhteistyössä on työstetty VTT:n avoimen tuotteen hallintamallia sopivaksi kuntien avoimelle julkaisujärjestelmälle. Akaa on käynnistämässä avoimella lähdekoodilla toteutettua julkaisujärjestelmän kilpailutusta. Uusi Akaa.fi on tarkoitus julkaista keväällä 2020. Tavoitteena on antaa sivuston koodi myös muiden kuntien käyttöön. Akaa on osallistunut TukuDigi:n järjestämiin työpajoihin joissa on luotu materiaalia kunnille. Tällä materiaalilla kunnat voivat luoda oman digipolun. Työpajoissa luotiin kuvitteelliselle Tyrskylän kunnalle digipolku. Akaa on itse luomassa omaa digipolkuaan sisäisten työpajojen pohjalta. Akaan tuottama materiaali tulee kaikkien kuntien saataville.”
- Asko Mäkinen, tietohallintopäällikkö, Akaan kaupunki

COSS Avoin kunta verkostossa on tällä hetkellä mukana 22 COSSin jäsenyritystä sekä kolme kuntakumppania. Kunta ja kaupunki voi liittyä mukaan COSSin kuntakumppaniksi ja yritys tai organisaatio yhteisöjäseneksi! Yhteisöjäsen pääsee samalla mukaan COSS Avoin kunta -verkostoon täyttämällä oheisen yritysesittelyn, jossa kuvaa tarjoamansa kunnille.

Kansainvälinen teknologia-alan Smart City Mindtrek 2020 -konferenssi ja Business expo järjestetään ensi tammikuussa Tampereella. Kolmepäiväisessä konferenssissa esillä myös avoimet teknologiat. Keskiviikkona 29.1.2020 osana konferenssia järjestetään yhdessä Suomen Kuntaliiton kanssa erityisesti Kuntien digitalisaatioon keskittyvä suomenkielinen teemaohjelma. Tule mukaan kuulemaan ja vaihtamaan ajatuksia sekä kokemuksia.

Lue lisää: COSS Avoin kunta

Lisätietoja:

Timo Väliharju
toiminnanjohtaja, COSS ry
timo.valiharju@coss.fi
050 330 3339

Asko Mäkinen
tietohallintopäällikkö, Akaan kaupunki
asko.makinen@akaa.fi
040 335 3206

Kuntakumppanuus-verkostossa jo mukana:

Scroll to Top