COSS.fi

COSS.fi

DOB-valmennuksen seminaarin keskiössä datan hyödyntäminen

Cargotecin kehitysjohtaja Pekka Yli-Paunu saapui Datasta oivalluksia ja bisnestä -valmennustilaisuuteen kertomaan heidän toiminnastaan ja case-esimerkeistään. Puheenvuorossaan hän kertoi muun muassa automaation mahdollistamista toimista satama-alueella. Lisäksi keskusteltiin datan hyödyntämisestä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Toisena esiintyjänä kuultiin avoimen datan asiantuntijaa, Joonas Dukpaa (Tampereen kaupunki). Puheenvuorossaan hän avasi avoimen datan käsitettä ja ominaisuuksia. Lisäksi käytiin läpi sivustoja, joiden kautta avointa dataa on mahdollista löytää sekä tilastoja, miten yritykset avointa dataa käyttävät.

Edellä mainittujen puheenvuorojen lisäksi  tilaisuudessa käytiin läpi valmennuskurssilla tähän mennessä opittuja asioita niin data-analytiikasta kuin palvelumuotoilustakin. Seuraavaksi valmennuksessa käynnistyy yrityskohtainen case-osuus, jossa teoriassa opittuja asioita päästään testaamaan käytännössä valmennettavan yrityksen tai sen asiakkaan omalla datalla.

Seuraava valmennus alkaa Tikkurilassa ensi vuoden alussa – tästä tiedotetaan lisää lähempänä.

 

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke on osa 6Aika-ohjelmaa ja se liittyy Avoin data ja avoimet rajapinnat -kärkihankkeeseen. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta, Liikenne- ja viestintäministeriöltä, Tredea Oy:ltä ja Hartela Pohjois-Suomi Oy:ltä. Lue lisää hankkeesta.

 

 

Scroll to Top