COSS.fi

COSS.fi

Avoimella lähdekoodilla menestykseen – Open World Hero -palkinto Siraiselle

 

Vuoden 2016 Open World Hero -tunnustus myönnettiin Timo Siraiselle (Dovecot Oy), joka on tehnyt toiminnallaan merkittävää työtä avoimen lähdekoodin edistämiseksi. Hän on työllään yhdistänyt satoja miljoonia ihmisiä tuotteen ja yhteisön avulla – niin käyttäjiä kuin tekijöitäkin.

Dovecot toimii esimerkkinä suomalaisesta menestystarinasta, jossa harrastuksesta avoimen lähdekoodin avulla on syntynyt menestyksekäs yritys, joka työllistää niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Dovecotin liikevaihto on kasvanut 2,8 miljoonaan euroon perustamisesta lukien (2011-2015) ja työllisti vuoden 2015 tietojen mukaan 13 henkilöä.

”2015 aikana yhdistyttiin saksalaiseen Open Xchange -yritykseen. Yhdessä jatkamme maailman valloitusta sähköpostin rintamalla yli 220 ihmisen voimalla”, kommentoi Timo Sirainen. ”Viime kesänä 68% koko maailman IMAP-palvelimista oli ajossa Dovecot”.

Tunnustus myönnettiin kansainvälisen teknologiakonferenssin, Mindtrekin yhteydessä 17.10.2016. Tiistaina 18.10. Sirainen nähdään konferenssissa kertomassa matkasta maailman suosituimmaksi IMAP-palvelimeksi – miten kaikki alkoi ja mihin haasteisiin yritys on törmännyt matkansa varrella.

Open World Hero on COSS ry:n jakama tunnustus, jonka tavoitteena on edistää tietojärjestelmien avoimuutta. Vuosittain jaettava palkinto myönnetään merkittävää työtä tämän tavoitteen eteen Suomessa tehneelle henkilölle tai organisaatiolle.

 

Lisätiedot:

Timo Väliharju, COSS ry
toiminnanjohtaja
+ 358 50 330 3339
timo.valiharju@coss.fi

 

Timo Sirainen, Dovecot Oy
pääarkkitehti, perustaja
tss@iki.fi

Scroll to Top