COSS.fi

COSS.fi

API-talouden esiinmarssi Tampereella 18.-19.5.

 

API-taloudesta puhutaan paljon, mutta sen näkyminen Suomessa on antanut odottaa itseään. Suomen API-aktiivit yhdistivät voimansa ja päättivät tehdä asialle jotain. Lopputuloksena on globaalin API Days tapahtumasarjan 2-päiväinen tapahtuma Tampereella. API Days Nordic on osa isompaa liikehdintää rajapintojen ja IoT -kentän saralla.

Suomessa on ollut kesästä 2014 asti aktiivinen API:Suomi -yhteisö. Yhteisö on tuottanut muun muassa API-talouden kiihdyttämiseksi apimanifestin ja API-katalogin. Lisäksi yhteistyössä JulkICT Lab / CSC:n kanssa on tuotettu alustava API Guidelines rajapintojen tuottamiseen. Kevään huipennus on API Days Nordic -tapahtuma Tampereen yliopiston tiloissa 18.- 19.5.2016, jonka liput ovat myynnissä.

 

Lohkoketjuja, avoimia rajapintoja ja palveluväylää – kansainvälisiä puhujia

Tapahtuman pääpuhujat ovat kansainvälistä huippua. Yksi puhujista on Guardtime yrityksen Ivo Lõhmus, joka avaa meille miten lohkoketjuteknologiaa on hyödynnetty Virossa. Viron X-Road ratkaisuissa keskeinen Andres Kütt tulee kertomaan Virossa laajenevasta ajattelusta, jossa ydin on kansakuntien arkkitehruurityössä eikä yksittäisten järjestelmien kanssa työskentelystä. Avoimen rajapintamäärittelyn Open API Initiative on yksi aihe ja sitä tulee avaamaan meille johtokunnan jäsen. Nicolas Grenié 3Scale yrityksestä puolestaan avaa API:en ja robottien (bot) välistä yhteyttä ja merkitystä tulevaisuudelle.

 

Eturivin paikka API-talouden ja IoT:n kehitykseen

Edellä mainittujen lisäksi tapahtuma tarjoaa eturivin paikan raskaan teollisuuden rajapintoihin sekä ekosysteemeihin, esityksiä palvelittomista rajapintaratkaisuista ja konttiteknologiasta. Osan ohjelmasta tuottaa vapaaehtoisyhteisö (community track) sisältäen käytännöllisiä työryhmiä ja hands-on ohjelmaa.

Osallistuvien yritysten joukossa on muun muassa Valmet, Apiary, 3Scale, Apinf.io, Dropbox, SC5 Online, Apiwise, IBM, HSL ja EduCloud Alliance.

 

Liput myynnissä – paikkoja rajoitetusti

Tapahtuman tarkemmat tiedot ja ohjelma sekä liput löytyvät osoitteesta: http://nordic.apidays.io. Tapahtuman järjestää yhteistyössä: APIDuo OÜ, API:Suomi, COSS ry ja Tredea.

 

Lisätietoja:

Pilvi Tontti / COSS ry
pilvi.tontti@coss.fi
040 649 2922

Jarkko Moilanen / API:Suomi
jarkko.moilanen@apinf.io
045 346 0499

Scroll to Top