COSS.fi

COSS.fi

Yhteentoimivuudella, organisaatioiden välisellä vuorovaikutuksella strategisia etuja

 

Julkiset palvelut eivät nykyisin voi pysyä kannattavasti erillään. Niiden tulee toimia vuorovaikutuksessa toisten organisaatioiden kanssa, jakaa ja hyödyntää dataa, tietoa ja liiketoimintaprosesseja. Toisin sanoen niiden on oltava yhteentoimivia.

On strategisesti tärkeää pystyä muuttamaan yhteiskuntia ja sosiaalisesti hyötyä niistä yhteentoimivuuden avulla. Yhteentoimivuudella saavutettavia etuja löytyy runsaasti:

  • Luotettava tiedonvaihto
  • Saumaton palveluiden tarjoaminen sektorirajojen yli
  • Kustannussäästöjen saavuttaminen jakamalla ja uudelleenkäyttämällä ratkaisuja uusien luomisen sijaan
  • IT-järjestelmien kestävä ja joustava yhdistäminen
  • Käyttäjäkokemusten optimoiminen

Nyt onkin loistava mahdollisuus tarkastaa yhteentoimivuuden tilanne palveluntarjoajana helpon itsearvioinnin avulla. IMM (The Interoperability Maturity Model) on kompakti ja käyttäjäystävällinen julkisten palveluiden yhteentoimivuuden maturiteettia arvioiva työkalu on nyt auki 17. Kesäkuuta asti osoitteessa: http://surveys.gartner.com/s/IMM (Kysely on englannin kielinen)

 

Mikä IMM tarkemmin on tai miten siitä hyödyn?

Palvelu tarjoaa välitöntä tietoa julkisen palvelun yhteentoimivuudesta palvelutoimintaan kohdistuvan itsearvioinnin avulla. Työkalu arvioi ja parantaa Euroopan julkisten palveluiden yhteentoimivuuden kypsyyttä, eikä kyselyn täyttäminen kestä kuin noin 30minuuttia. Lopputuloksena saatava tulosraportti tarjoaa räätälöityjä analyysejä, suosituksia ja luottamuksellisia parannusohjeita. Se auttaa julkispalveluiden (kuten verkossa tehtäviä veroilmoituksia, liiketoiminnan rekisteröintiä, verkkotunnuksen muuttamista) tarjoajia arvioimaan, kehittämään ja huomioimaan kaikki palveluiden yhteentoimivuuden avainasemassa olevat muuttujat.

 

Lue lisää:

EU wide interoperability maturity benchmark boosts public services next level
http://surveys.gartner.com/s/IMM (itsearvointi-kysely)

 

Scroll to Top