COSS.fi

COSS.fi

Unelmakoulu ja Allan Schneitz palkittiin Open World Hero -palkinnolla

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry on jakanut tänään pidetyssä Openmind-konferenssissaan ensimmäisen kerran IBM:n lahjoittaman Open World Hero -nimisen kunniapalkinnon. Kiertopalkinto on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn lasimosaiikkipallo Ytimessä. Pallo kuuluu sarjaan suuria suomalaisia sankareita ja Ytimessä-pallon aihe on Linus Torvaldsin työ avoimen lähdekoodin kehittäjänä.

Palkinnon saajaksi valikoitui erinomaisten ehdokkaiden joukosta Allan Schneitz ja Unelmakoulu-projekti. Palkintoraati perustelee valintaansa: ”Unelmakoulu tuo tietotekniikan koulun arkeen ja pitää yllä unelmaa tasavertaisesta koulusta – myös vientiin.”

Kauniaisen suomenkielinen koulutoimi on kehittänyt määrätietoisesti opetustointaan ja tietotekniikan hyödyntämistä osana opetusta, oppimista ja koulutoimen hallintoa. Tuloksena on Unelmakoulu, joka hyödyntää voimakkaasti avoimen maailman parhaita käytäntöjä: avoin lähdekoodi, avoimet arkkitehtuurit ja avoin innovaatio.

Allanin tekemä aktiivinen työ Unelmakoulu-projektin eteen on ollut esimerkillistä ja innostavaa kaikille avoimesta tietotekniikasta ja levittämisestä kiinnostuneille.

COSS jakaa vuosittain Open World Hero -kiertopalkinnon tunnustukseksi merkittävästä Suomessa tapahtuneesta tietojärjestelmien avoimuutta edistävästä työstä, julkaisusta tai muusta yhdistyksen tarkoitusperiä edistävästä aktiviteetista.

Lisätietoa Unelmakoulusta: http://www.unelmakoulu.net

IMG_3373
Allan Schneitz (oik.) kiitti puheessaan koko Kauniaisen suomenkielistä koulutoimea.
IMG_3385
Takana vasemmalla kiertopalkinnon lahjoittajan IBM Finlandin edustaja Jyrki Koskinen ja oikealla COSS ry:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Hornborg Ixonos Oyj:stä. Edessä COSSin toiminnanjohtaja Ilkka Lehtinen.

Scroll to Top