COSS.fi

COSS.fi

Tulisiko Ruotsin hallituksen pilvipalveluiden hyödyntää avointa lähdekoodia?

 

SSC (Statens servicecenter) kirjoitti Svenska Dagbladet -lehdessä Ruotsissa olevan tällä hetkellä enemmän kuin 200 hallituksen datakeskusta. SSC:n mielipiteen mukaan näiden datakeskusten ylläpitäminen maksaa tarpeettoman paljon. Lisäksi näillä keskuksilla on korkeat IT-maksut, alhaiset asiakkuustaidot ja niillä on vaikeuksia hankintojen kanssa.

Asiantuntijoiden mukaan pääperiaatteina Ruotsin hallituksen pilvipalveluille tulisi olla myyjien itsenäisyys, avoimet standardit ja avoin lähdekoodi.

Suurin osa datakeskuksien palveluista pystytään korvaamaan hallinnollisilla pilvipalveluilla. Tämä vähentäisi datakeskusten määrää 200:sta jopa vain 10:een. Toimenpide lisäisi energiatehokkuutta, vähentäisi henkilöstökuluja ja muiden hankintojen kuten tarvittavien rakennusten määrää. SSC uskoo pilvipalvelun leikkaavaan tietoteknisten operaatioiden kuluja 30% vain parin vuoden aikana, jolloin puhutaan miljardien säästöistä.

Government cloud vision on kokouma 15 Ruotsin julkisen sektorin isoimpien osastojen näkökulmia mm. Veroviranomaisilta, poliisilta ja sosiaaliturvalta. Raportissa tiivistetään myös Tanskan, Suomen, Ranskan, Kanadan, Alankomaiden ja Ison Britannian pilvipalvelukokemuksia.

 

Lisätietoa aiheesta:

Government Cloud Vision

Experts:”Swedish govt. Cloud should use open source”

 

Scroll to Top