COSS.fi

COSS.fi

Avoimella lähdekoodilla säästöjä Latviassa

 

Latvian kuudenneksi suurimman kaupungin, Ventspilsin hallinto pyrkii ahkerasti hyödyntämään ilmaisia ja avoimia tietojärjestelmiä. Viimeisimpien vuosien ajan kaupunki on korvannut yhä useammat hinnaltaan tyyriit ja patentoidut ohjelmistot avoimilla vastineilla. Näin menettelemällä kaupunki on säästänyt merkittävästi kuluissa. ”Olemme myös ottaneet käyttöön avoimen lähdekoodin IT-hallintotyökaluja, joiden avulla voimme hallita monimutkaista järjestelmää suhteellisen pienen IT-henkilöstön avulla”, kertoo Raitis Roze, kaupungin IT-osaston apulaisjohtaja.

Jo vuodesta 2009 alkaen kaupungin hallinto on käyttänyt ilmaisia ja avoimia ohjelmistoratkaisuja ja kaupungin poliitikot tukevat menettelytapaa täysin. Rozen mukaan suurin haaste on käyttäjätottumusten muuttaminen vaihtaessa uuteen sähköpostisysteemiin, työverkkotunnuksen muuttaminen tai dokumenttien hallinto ratkaisun korvaaminen. Ajan kuluessa työntekijät kuitenkin tottuvat muutoksiin.

Latvian Open Technology Association (LATA) antoi 2. helmikuuta Ventspilsille kunniamaininnan. Kaupunki oli ehdolla avoimimman organisaation palkintoon sen avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käytöstä hallinnossa ja kaupungin kouluissa.

 

Lisää aiheesta:
Latvian Ventspils controls costs with open source
Latvia open technology group to announce award

 

Scroll to Top