COSS.fi

COSS.fi

Luxemburgin yliopisto tukee avoimen lähdekoodin kehittäjiä

 

“Haluamme laajentaa Debian-julkaisujen elinikää vähintään 5 vuodeksi tarjotaksemme vakaan ja turvallisen ympäristön tutkijoillemme”, selittää HPC:n (The High Performance Computing department) työntekijä Hyacinthe Cartiaux. HPC:n osasto Luxemburgin yliopistossa sponsoroi avoimen lähdekoodin kehittäjiä saadessaan pitkäaikaista tukea sen HPC ja Grid infrastruktuurille.

Yliopiston HPC-osasto on osa Grid5000 aloitetta, joka on laaja ja monipuolinen kokeilualusta kaikille tietojenkäsittelytieteen alueille. Aloite on pääasiassa perustettu Debianiin ja keskittyy erityisesti rinnakkaiseen ja hajautettuun tietojenkäsittelyyn kuten Cloud, HPC ja Big Data.

Helmikuussa 2016 osasto aloitti ranskalaisyhtiö Freexianin sponsoroimisen. Freexian tarjoaa tunnetuille toimijoille pitkäaikaista tukea avoimen lähdekoodin alueella. Sponsoroinnin avulla Freexian antaa organisaatioille mahdollisuuden käyttää vanhempia versioita Debianista ja kontrolloimaan sen päivityksiä turvallisesti.

“Suosittelemme muita organisaatioita, joilla on vastaavia tarpeita Debianin ylläpitämiselle ja vakaudelle, tukemaan ja seuraamaan aloitetta”, Cartiaux sanoo tyytyväisenä osaston toimenpiteiden tuomista vaikutuksista.

 

Lisätietoa aiheesta:

Luxembourg University sponsors open source developers

Grid5000

Debian Long Term Support

 

Scroll to Top