COSS.fi

COSS.fi

Suomen riistakeskus avasi Oma riista-palvelun lähdekoodin yhteistyössä Vincitin kanssa


Ohjelmistokehityksen, ICT-palveluiden ja palvelumuotoilun asiantuntijayhtiö
Vincit ilmoitti 20. tammikuuta 2017 julkaisemassaan tiedotteessa yhteistyöstään Suomen riistakeskuksen kanssa. Yhteistyön tuloksena Oma riista-palvelun lähdekoodi avattiin Github-palvelussa.

”Lähdekoodin avaaminen tasapuolistaa tulevaa uudelleenkilpailutustamme ja luo mahdollisuuksia uusien ominaisuuksien kehittämiseen sekä palvelun parantamiseen. Samalla liitymme siihen kasvavaan joukkoon julkishallinnon palveluita, joiden lähdekoodi on avattu”, toteaa Ari Kontiainen Suomen riistakeskukselta.

”On ollut hienoa seurata Suomen riistakeskuksen ennakkoluulotonta toimintaa ja toivon, että muut julkishallinnon organisaatiot seuraavat heidän esimerkkiään. Veronmaksajien kukkaroiden säästämiseksi ja julkisten palveluiden laadun takaamiseksi pitäisi epäsuotuisista toimittajalukoista päästä eroon. Siksi olisi mainiota, jos kaikki julkishallinnolle kehitetty koodi olisi avointa. Tällä tavoin luotaisiin edellytyksiä uusille liiketoimintamahdollisuuksille myös kansainvälisesti”, kommentoi Mikko Kuitunen Vincitiltä.

Oma riista on sähköisen asioinnin palvelu, jonka avulla metsästäjät voivat pitää kirjaa tehdyistä riistahavainnoista ja saaduista saaliista. Luvansaajat voivat palvelussa seurata metsästyksen edistymistä ja tehdä lakisääteisiä saalisilmoituksia. Käyttäjät näkevät palvelussa muodostettuja tilastoja ja raportteja. Lisäksi käyttäjät voivat hyödyntää palveluun määrittelemiään metsästysaluetietoja kaupallisten toimijoiden koiratutka- ja karttasovelluksissa. Oma riista-palvelua käyttää jo lähes 90 000 metsästäjää ja 5 000 metsästysseuraa.

 

Lisätietoja aiheesta:
Vincitin tiedote 20.1.2017
Oma riista-palvelun lähdekoodi Githubissa

 

1 ajatus aiheesta “Suomen riistakeskus avasi Oma riista-palvelun lähdekoodin yhteistyössä Vincitin kanssa”

  1. Aivan loistavaa, kiitoksia paljon! Etsin seuralle mobiilialustaa ja olin jo aikeissa alkaa itse rakentamaan aws backendia ja android appsia kunnes löysin tämän. Antaa paljon ideoita miten mahdollisesti voisi laajentaa palvelua esim. HTA ja PRA (pienriista-alue) omanaan..

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top