COSS.fi

COSS.fi

Robottiviikko 29.11. asti

Osana EU Robotics Week:iä on Suomessa nyt käynnissä kolmas robottiviikko 23.11. – 29.11. Paikkana on Viikintie 1, Tekniikan museon vieressä, Helsingissä. Robottiviikolla ohjelmaa on joka arkipäivälle ja näyttely on auki myös viikonlopun. Sosiaalisessa mediassa seurantaa auttaa hashtag #robottiviikko.

COSS ry:n puheenjohtaja, Martin von Willebrand, alusti 25.11. puheenvuorollaan sote-sektorin robotisaatioon liittyvistä lainsäädännön haasteista. Robottiviikolla on useita teemapäiviä: teknologia ja teollisuus, terveydenhoito, liikenne ja kestävä kehitys.

Robottiviikko on osa tänä vuonna perustetun Airo Island ry:n toimintaa. Airo Island vauhdittaa robotiikan kehitystä ja käyttöönottoa Suomessa ja sen perustajina ovat alalla aktiiviset yritykset. Airo Island lähestyy robotisaatiota monesta näkökulmasta: keskustelu, oppiminen, startupit, teollisuus ja koko yhteiskunta. Robottiviikko on vastaavasti suunnattu laaja-alaisesti: vaikuttajille, asiantuntijoille ja kansalaisille, myös lapsille.

”Robotisaatio tarkoittaa isoa haastetta tietojenkäsittelylle ja sen soveltamiselle. Ohjelmistoalueen osaaminen on keskiössä samalla kun tekoälyn ja oppivan ohjelmoinnin rooli kasvaa. Avoimet alustat tulevat olemaan merkittävässä roolissa nopeuttamassa ja mahdollistamassa robotisaatiota”, kertoo Martin von Willebrand, joka toimii sekä COSS ry:n että Airo Island ry:n puheenjohtajana. ”Olen menossa myös viikonloppuna katsomaan näyttelyn robotteja perheen kanssa, suosittelen myös muillekin!”

Katso lisää:
Airo Island

Scroll to Top