COSS.fi

COSS.fi

Ranska ja Saksa: ”Avoin lähdekoodi on avaintekijä digitaalisissa innovaatioissa.”

 

”Avoin lähdekoodi on avaintekijä digitaalisiin innovaatioihin”, toteavat Saksan ja Ranskan hallitukset German-French digital conference:n päätöspuheenvuorossa 13.Joulukuuta.

 

Konferenssiin osallistui liike-elämän edustajia ja poliitikkoja mukaan lukien Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Fracois Hollande. Yhdessä maat haluavat ajaa eteenpäin digitaalista muutosta taloudessa ja teollisuudessa.

 

Innovation and new technology -julistuksen artikla 8:n mukaan: ”Avoimen lähdekoodin ohjelmisto on ratkaiseva avaintekijä innovaatioille. Saksa ja Ranska työskentelevät yhdessä varmistaakseen, että teollisuutensa voivat hyötyä avoimen lähdekoodin ohjelmistoista.”

 

Ranskan Conseil National du Logiciel Libre (CNLL), eli vapaata ohjelmistoa ja kolmea sataa tietoteknisen alan yritystä edustava kauppajärjestö on erityisen tyytyväinen lausuntoon, sillä se liittää vapaan ohjelmiston innovaatioihin. Tätä liitosta pidettiin riidanalaisena pari vuotta sitten. Kuitenkin jo vuodesta 2015 innovaatio ja avoin lähdekoodi ovat olleet Paris Open Source Summit:n pääteemoja ja CNLL on ollut mukana järjestämässä vuosittaista konferenssia.

 

Lue lisää konferenssista täältä

Scroll to Top