COSS.fi

COSS.fi

Räätälöity versio Ubuntusta avuksi Britannian terveydenhuoltopalveluihin

 

Joukko terveydenhuollon tietotekniikan asiantuntijoita ovat vapaaehtoistoiminnalla räätälöineet Ubuntu Linuxin käytettäväksi Britannian kansallisen terveydenhuollon (NHS) työasemilla.

Rob Dyke, yksi NHS:n ohjelmistokehittäjistä listaa päivitys- ja riippuvaisuusongelmat, jotka tulevaisuudessa tulevat vastaan, mikäli NHS pitää kiinni lisensioiduista käyttöjärjestelmistä. Organisaatioiden tulee jatkuvasti ostaa uusia PC laitteistoja, päivittää työasemiaan, hankkia uusia lisenssejä ohjelmistoihin jotka sisältyvät NHSbuntuun ja varmistaa, että data kulkeutuu haluttuun osoitteeseen turvallisesti. Tällaisen tietoteknisen polun ylläpitäminen on sekä kallista, että aikaavievää.

Dyke ja hänen kollegansa kertovat NHSbuntun työasemien olevan 80% hallinnollisia ja pitävät sisällään mm. Libre Officen, kaksi modernia selainta ja maksuttoman tiedostojen jakamisen. Loput 20% työaseman toiminnoista on mahdollista määrittää kliinisille tehtäville, kuten potilasdatan turvalliseen käsittelyyn. NHSbuntu sisältää myös veloituksettoman, täyden levyn salauksen.

 

Lue lisää:
NHSbuntu (kotisivu)
NHSbuntu (Slides-esitys)
Volunteers tailor Ubuntu Linux to UK’s health service

 

Scroll to Top