COSS.fi

COSS.fi

Oskari-verkosto haastaa kiinnostuneet mukaan kehitystyöhön

.
Oskari.org on avoimen lähdekoodin alusta, joka tarjoaa mahdollisuuden paikkatietojen selaamiseen, jakamiseen ja analysoimiseen eri lähteitä käyttäen. Ohjelman avulla käyttäjä voi esimerkiksi luoda omia sulautettuja tai temaattisia karttoja tai lisätä omaa dataa. Esimerkiksi yritykset ja kunnat voivat tarjota tämän avulla entistä parempia online- ja mobiilikarttapalveluja kuntalaisille sekä asiakkaille.

Oskari-karttapalvelua hyödynnetään tällä hetkellä esimerkiksi Paikkatietoikkunan karttaikkunana, Tampereen kaupungin paikkatietopalveluna, Maanmittauslaitoksen Hallinnon karttapalveluna ja Lupapisteellä.

Oskari-verkosto haastaa nyt kehittäjiä, jotka voisivat tehdä ohjelmasta entistäkin paremman. Tarkoituksena on, että kehittäjä miettisi, visioisi ja kehittäisi oman Oskari-sovelluksen tai parantaisi jotain jo olemassa olevaa toimintoa.

  • Mikä tekisi Oskarista parhaan mahdollisen alustan karttapalveluille?
  • Millä muutoksilla Oskarin käyttöliittymästä tulisi helppokäyttöisempi?
  • Mitä elementtejä ja työkaluja Oskarissa pitäisi olla?
  • Mitkä Oskarin ominaisuuksista eivät ole vielä riittävän hyviä tai mitä puuttuu kokonaan? Mitä pitäisi kehittää vielä pidemmälle?

.
Edellä mainittujen vaihtoehtojen lisäksi on mahdollista kehittää oma konsepti Oskariin perustuvasta palvelusta ja kuvata se mahdollisimman tarkkaan (tarkoitus, kohderyhmä ja odotukset, miten Oskari voisi täyttää tarpeen). Lisäksi voi ideoida Oskarin tietoisuuden lisäämistä, yhteisöjen saavuttamista ja verkoston laajentamista.

Haaste on voimassa 31.1.2015 saakka ja parhaat palkitaan (paras Oskari-sovellus 3 000 €, paras konsepti 1 000 € ja kaksi 1 000 € arvoista kunniamainintaa).
.
Lue lisää:
Paikkatietoikkuna
Oskari.org

Scroll to Top