COSS.fi

COSS.fi

Miten avointa koodia kontribuoidaan yrityksistä ja miksi? IEEE:n tuore tutkimus antaa monia esimerkkejä käytännön tilanteista

IEEE Transactions on Software Engineering on julkaissut tutkimuksen yritysten tekemästä koodin kontribuoinnista avoimen koodin projekteihin. Tutkimuksen tekijöinä on Skövden yliopiston tutkijoita ja useiden yritysten edustajia.

Tutkimus on ladattavissa open access -julkaisuna.

Taustalla on tutkimuksia siitä, miksi yritykset kontribuoivat avoimen koodin projekteihin ja tämä vaikuttaa vahvasti tutkimuskysymysten käsittelyyn. Tutkimus keskittyy vastaamaan kahteen kysymykseen: 1) miten yrityksistä kontribuoidaan koodia laajoihin avoimen koodin projekteihin ja 2) mitkä tekijät vaikuttavat työtapojen valintaan koodin kontribuoinnissa näissä tilanteissa.

”Tutkimuksesta löytää esimerkkejä siitä, kuinka yritykset käytännössä kontribuoivat koodia. Jos on miettinyt, miten pitäisi lähestyä avoimen koodin projekteja, niin tutkimuksesta löytää toimivia ehdotuksia”, kommentoi asianajaja Martin von Willebrand, joka toimii COSS:in hallituksen jäsenenä. ”Tutkimuksesta käy myös ilmi, että kasvavalle määrälle yrityksiä avoin koodi on strateginen asia ja siihen panostaminen on välttämätöntä yrityksen tulevaisuuden kannalta.”

Tutkimuksesta on kerrottu myös OSI:n sivuilla.

 

Lisätietoja:
https://ieeexplore.ieee.org/document/8737777
https://opensource.org/node/1001

Kuva: "PubCompanyContribsOSSP.png" ©Open Source Initiative, 2018, Creative Commons with Attribution (CC-BY-SA), is a derivative of "BUSINESS_cubestalk.png", ©Opensource.com, 2013, via OpenSource.com, and used with permission under the Creative Commons with Attribution (CC-BY-SA) license.

Scroll to Top