COSS.fi

COSS.fi

Euroopan komissio on julkaissut ilmaisen ja avoimen lähdekoodin kehittäjille suunnatun kyselyn

Euroopan komissio on julkaissut kyselyn, joka on tarkoitettu ilmaisen ja avoimen lähdekoodin (FOSS) ohjelmistojen kehittäjille. Kyselyn tarkoituksena on ymmärtää paremmin kehittäjien tarpeita ja miten EU voi osaltaan auttaa turvallisemman avoimen lähdekoodin ekosysteemin luomisessa. Kysely tarjoaa avoimen lähdekoodin kehittäjille erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa siihen, miten yhteiskehittämisen voimin voidaan parantaa avoimen lähdekoodin ohjelmistojen turvallisuutta.

Kysely koostuu pääasiallisesti FOSS-ohjelmistojen turvallisuudesta ja siitä, miten Euroopan komissio voi osaltaan auttaa kehittäjiä luomaan turvallisempia ohjelmistoja. Kysely on osa EU-FOSSA 2 -projektia, jonka tarkoituksena on kehittää tärkeimpien käytössä olevien avoimen lähdekoodin ohjelmistojen turvallisuutta ja luotettavuutta. Tämän lisäksi osana projektia järjestetään myös bug bounteja, hackathoneja ja edesautetaan kehittäjäyhteisöjen vuorovaikutusta. 

Kysely on avoinna 30.11.2019 asti. Tulokset tullaan julkaisemaan EU-FOSSA-verkkosivuilla pian kyselyn päättymisen jälkeen. 

 

Siirry kyselyyn tästä >>

 

 

 

Scroll to Top