COSS.fi

COSS.fi

Lokalisointia yhteisön voimin

Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen lokalisointi eli paikallistaminen tai kotoistaminen tulee usein vastaan uusien ohjelmistojen jalkauttamisessa. Tätä varten on olemassa erilaisia aktiivisia lokalisointiryhmiä, joista yksi toimii COSS:n ylläpitämänä. COSS:n lokalisointilistan tarkoituksena on aikaansaada keskustelua ohjelmistojen käännöksistä ja kääntämisestä suomenkielelle.

”Lista on melkein ainoa yhteinen kanava kaikille, jotka lokalisoivat avoimen lähdekoodin ohjelmia suomeksi. Listan ja IRC-kanavan lisäksi on vain projektien omia kanavia” kertoo Lasse Liehu, yksi listan jäsenistä. ”Yhteisellä listalla voi esimerkiksi ilmoittaa, jos joutuu itse lopettamaan lokalisoinnin ja haluaa antaa jonkin ohjelman lokalisoinnin jollekulle muulle. Listalla voi myös pohtia käännösratkaisuja (esimerkiksi termien käännöksiä) yhteisesti projektien välillä.”

Lokalisointilista toimii nykyään Google Groups -palvelussa ja siellä käyty keskustelu on nähtävissä julkisesti. Jotta pääset mukaan ryhmään ja saat tiedon käynnissä olevista keskusteluista, voit liittyä listalle tästä.

 

Scroll to Top