COSS.fi

COSS.fi

Mindtrek edistää avointa tulevaisuutta

 

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry:llä on kunnia järjestää Mindtrek-konferenssi jo 20. kerran. Tätä tullaan juhlistamaan mahtavalla juhlavuoden konferenssilla, jossa nähdään ja kuullaan paljon uutta!

 

Avoin yhteisökehittäminen toinen pääteemoista

Alkunsa konferenssi sai multimediakilpailusta, josta se on lähtenyt kehittymään vähitellen nykyiseen muotoonsa kansainväliseksi teknologiakonferenssiksi. Vuonna 2015 valittiin uudeksi tuottajaksi COSS ry ja konferenssin teeman suunnaksi avoimuus (avoin lähdekoodi, avoin data ja avoimet sisällöt). Tänä vuonna tuota teemaa ollaan lähdetty kehittämään siten, että ensimmäinen päivä käsittelee avointa yhteisökehittämistä ja toinen päivä tulevaisuuden teknologioita.

 

Neil_Harbisson_cyborgist
Keynote: Neil Harbisson

Kansainvälisiä puhujia

Yksi mielenkiintoisimpia puhujia tulee varmasti olemaan keynote-puhuja Neil Harbisson, joka on maailman ensimmäinen kyborgiartisti. Lisäksi konferenssissa nähdään laaja kattaus erilaisia asiantuntijaesityksiä ja työpajoja. Avoimesta lähdekoodista tulee esimerkiksi kertomaan alan asiantuntija Carlo Daffara, joka on perehtynyt avoimen koodin liiketoimintamalleihin. Myös julkishallinto tulee olemaan vahvasti edustettuna esimerkiksi pormestaripaneelissa, johon Jussi Pajunen, Anna-Kaisa Ikonen ja Matti Pennanen ovat jo vahvistaneet tulonsa.

 

Yhteisön voima

Kuten viime vuonna, tulemme tekemään myös paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa mahdollisimman kattavan konferenssin järjestämiseksi. Koska ensisijainen tavoitteemme on törmäyttää ihmisiä ja luoda näin uusia innovaatioita yli toimialarajojen, olemmekin laajentaneet yhteisöämme. Toimimme tiiviissä yhteistyössä muun muassa Tampereen kaupungin, Virtual Reality Finlandin ja ite wikin kanssa. Jokainen edellä mainittu taho tuo tapahtumaan oman panoksensa ohjelmakokonaisuutta järjestettäessä (Smart City, Immersion ja IoT).

Koska konferenssin suunnittelu on vielä käynnissä, sinullakin on mahdollisuus osallistua ja päästä vaikuttamaan. Keitä juuri sinä haluaisit kuulla tai mitä aiheita toivot käsiteltäväksi? Kerro ideasi rohkeasti ja ole mukana vuoden 2016 konferenssin suunnittelussa!

 

Mitä, milloin ja koska?

Mindtrek on kansainvälinen avoimeen teknologiaan suuntautuva konferenssi, joka haastaa ihmisiä keskustelemaan, innovoimaan ja rakentamaan uutta avointa tulevaisuutta. Konferenssin ajankohta on 17.-19.10.2016 ja paikkana on pohjoismaiden suurin kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-talo. Paikalle odotetaan noin 700 ICT-alan tarjoajaa ja kuluttajaa, joista 20 % ulkomaalaisia vieraita.

Lisää ohjelmasta, puhujista ja oheistapahtumista kotisivuillamme www.mindtrek.org/ . Myös Early Bird -lipunmyynti on auki, joten osta oma lippusi! COSS:n jäsenille myönnetään 10 % alennus.

 

screenshot (1)

 

Toivottavasti näemme syksyllä konferenssissa!

 

Teksti: Moona Puha

 

Scroll to Top