COSS.fi

COSS.fi

Hollannin parlamentti: Toimittajaloukulla liian suuri hinta

Hollannin parlamentin mukaan hallituksen toimittajariippuvuus tulee liian kalliiksi yhteiskunnalle. Vähentääkseen riippuvuuttaan, hallituksen tulisi vahvistaa säädäntöään avoimien standardien käytöstä ICT-hankinnoissa sekä valmistella vaihtoehtoisia toimintasuunnitelmia.

Hollannin parlamentti otti kantaa hallituksen toimintaan ja kritisoi hallitusta puutteellisesta kunnianhimosta käyttää ja edistää avointa lähdekoodia. Kannanotto sai 136 ääntä puolesta ja 14 vastaan. Eduskunta kehottaa hallitusta varmistamaan, että uusissa ICT-projektien määrittelyissä avoimella lähdekoodilla on reilumpi asema. Kun suljetun koodin ohjelmisto valitaan avoimen sijaan, tulisi tämä perustella, parlamentti vaatii.

Parlamentti on käynyt läpi hallituksen ICT-projektien tulosraportteja ja pohtinut epäonnistumisten syitä. Raportissa suositellaan avoimien standardien pakollisuutta ja avoimen lähdekoodin käytön puoltamista yli 5 miljoonan euron projekteissa, joissa se on yhtä hyvä tai parempi kuin suljetun lähdekoodin ratkaisut. Parlamentti hyväksyi riippumattoman organisaation (Bureau ICT-toetsing, BIT) luonnin, jonka tehtävänä on tarkistaa tällaiset hallinnon laajat ICT-projektit.

Lue lisää:
Joinup

Scroll to Top