COSS.fi

COSS.fi

EduCloud Alliancen standardi 1.0 tulossa syksyllä

EduCloud Alliance on opetus- ja kulttuuriministeriön alulle panema hanke, jonka tavoitteena on luoda digitaalisten työvälineiden hankintaa helpottava ja yhteentoimivuutta edistävä standardi. Teknisen arkkitehtuurin kehitys on siinä vaiheessa, että Mindtrek Openmind 2015 -konferenssin yhteydessä 22.9. julkaistaan ehdotus ECA standardi 1.0:sta. Standardin tavoitteena on määritellä minimivaatimukset, joilla alkaa muodostua yhteensopivuutta ja -toimivuutta eri järjestelmien välille.

Jotta tuohon standardiin saataisiin toivottua sisältöä, käynnistetään syksyllä myös pilotti, jossa kerätään käyttäjätarinoita ja kokemuksia. Pilotista kerrottiin 1.9. olevassa webinaarissa, jossa konsortion puheenjohtaja Jussi Hurmola esitteli aihetta.

“Odotamme käyttäjien tarinoita, tarpeita ja haluja. Näistä käyttäjätarinoista ECA jäsenineen muodostaa rajapintoja, jotta tarinat toteutuisivat” kuvaili Hurmola. “Kun rajapinta ollaan sovittu ECA:n jäsenten ja yhteisöjen kanssa, ehdotetaan sitä standardiin ja otetaan mukaan pilottiin”.

Käyttäjätarinoita voi kirjoittaa kuka tahansa käyttäjä kuten opettaja tai rehtori. “Käyttäjätarina on yksinkertainen ja selkokielinen työkalu kehittäjien ja käyttäjien välillä.Tulevaisuudessa tavoitteena on, että niin kutsuttu pilotti olisi jatkuva prosessi ja saisimme jatkuvaa palautetta, miten toteutus toimii ja mitä mieltä ollaan.”

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriöstä Tero Huttunen oli kertomassa syksyllä pidettävästä MPASS-pilotista, jonka yksi tavoitteista on jalkauttaa kertakirjautumis- ja tunnistautumispalvelu olemassa olevia tunnuksia hyödyntäen.

Koko webinaarin tallenteen voit kuunnella youtubesta.

Lue lisää:
EduCloud Alliance

Scroll to Top