COSS.fi

COSS.fi

Avoimen lähdekoodin käyttöä halutaan lisättävän Helsingissä

Viisikymmentä Helsingin kaupungin valtuutettua on allekirjoittanut valtuustoaloitteen, jossa vähintään edellytetään toimittajariippumattoman avoimen lähdekoodin toimisto-ohjelmiston asentamista kaikkiin kaupungin työasemiin sekä ohjelmiston ylläpitämistä ja päivittämistä säännöllisesti.

Aloite liittyy valtuutettujen huoleen kaupungin nykyisestä riippuvuussuhteesta yksittäisiin ohjelmistotoimittajiin. Kun lyhyen aikavälin kustannukset kilpailijoiden tuotteisiin siirtymisessä ovat toimittajariippuvuuksista johtuen suuret, niin esimerkiksi nykyistä toimisto-ohjelmistoa ei voi vaihtaa tai asettaa vapaaseen kilpailutukseen.

Aloitteen takana olevat valtuutetut vaativat tietotekniikkaosastoa ryhtymään toimenpiteisiin riippuvuuden purkamiseksi, koska se altistaa kaupungin sekä taloudellisiin että toiminnalisiin riskeihin. Ohjelmistotoimittaja voi esimerkiksi sanella vapaasti lisenssimaksujen suuruden ja kaikki kaupungin asiakirjat ovat toimittajariippuvaisessa tiedostomuodossa, joita ei välttämättä voi virheettömästi avata tulevaisuudessa.

Linkkejä:

Scroll to Top