COSS.fi

COSS.fi

Avoimen lähdekoodin Dream-alusta tuo uusimman tekniikan edullisesti kaikkien koulujen saataville

Unelmakoulu on Kauniaisten Kasavuoren koulussa kehitetty visio hyvästä koulusta. Sen yhtenä tavoitteena on innostaa lapsia aktiiviseen oppimiseen tutuilla mobiilityökaluilla – tunteita unohtamatta. Unelmakoulusta on synnytetty konsepti, jolla kaikkien koulujen on helppo aloittaa matka kohti uudenlaisen oppimisen unelmaa. Unelmakoulun innovatiiviset palvelut mahdollistaa Haltu Oy:n toteuttama virtuaalinen työpöytäratkaisu – avoimena lähdekoodina julkaistava Dream-alusta.

Dream-alusta tuo verkon ja tietotekniikan oppimisen ja opettamisen tueksi nykypäivän koulumaailmaan. Sitä on kehitetty yhdessä opettajien, oppilaiden ja Opetushallituksen kanssa. Unelmakoulussa kehitetyt palvelut ovatkin levinneet sen avulla yli 15 kouluun ympäri Suomen, ja malli on kovaa vauhtia kansainvälistymässä.

Dream-alusta mahdollistaa koulutöiden jatkamisen missä ja milloin tahansa, sillä se toimii niin kutsuttuna pilvipalveluna. Käyttäjä tarvitsee vain Internet-yhteyden ja selaimen, ja alustaa voidaan käyttää myös tablet- ja mobiililaitteilla. Sähköinen työpöytä kokoaa yhteen eri osapuolien tarjoamat palvelut, jotka kaikki ovat käytettävissä yhdellä kirjautumisella. Yhdellä käyttäjätunnuksella on siis mahdollista esimerkiksi lukea sähköposteja, hoitaa opettajien ja oppilaiden välistä viestintää tai jatkaa koulussa kesken jäänyttä työtä kotona. Lisäksi monipuolinen ja joustava alusta on helppo räätälöidä eri käyttäjille.

Dream-alusta on avointa lähdekoodia, ja avointen rajapintojen kautta verkkopalveluun voidaan yhdistää lähes mikä tahansa käyttäjän tarvitsema palvelu. Lisäksi palveluiden toimiminen pilvessä antaa kunnille ja kouluille mahdollisuuden säästää tietohallinnon ylläpidossa, kilpailutuksessa ja hankinnassa. Palvelut toimivat verkossa, joten laitehankintoihin tai infrastruktuurin ylläpitämiseen ei tarvita suuria resursseja.

Parasta Dream-alustassa ovat kuitenkin avoimuus ja monipuolisuus. Niiden ansiosta palvelu voidaan sovittaa hyvinkin erilaisiin tarpeisiin. Nyt palvelua on hyödynnetty kouluissa, mutta sitä voidaan tulevaisuudessa laajentaa koulujen ja yritysten lisäksi myös muualle kuntasektoriin. Seuraavaksi Haltu ja Unelmakoulumalli lähtevät valloittamaan maailmaa TEKESin kansainvälistymiseen myöntämän rahoituksen avulla.

Lisätietoja

Lisätietoa Dream-alustasta

Mikko Sävilahti, puh. 050 350 6464, mikko@haltu.fi

Dream-alustan API-kuvaus: http://dream.readthedocs.org
Dream-alustan lähdekoodit: https://bitbucket.org/haltu/

Lisätietoa Unelmakoulusta

Unelmakoulupalveluiden kansallisen pilotin koordinaattori, Allan Schneitz, puh. 041 503 2119, allan.schneitz@unelmakoulu.fi

www.haltu.fi
www.dreamschool.eu

Scroll to Top