COSS.fi

COSS.fi

Koodikerho tuo Suomelle uusia mahdollisuuksia

Koodikerho on valtakunnallinen iltapäiväkerho, jonka tarkoituksena on opettaa lapsille ohjelmointia. Vuoden 2014 aikana on aloitettu Koodikerho-hankkeen pilotointi kahdella paikkakunnalla (Tampereella ja Espoossa) ja vuodesta 2015 alkaen kerhoja pyritään lisäämään ympäri Suomea.

Koodikerholla on merkittävä kansallinen arvo esimerkiksi materiaalien tuottamisessa, sillä vuonna 2016 ohjelmointi tulee osaksi opetussuunnitelmaa, jolloin myös valmiiksi testattuja opetusmateriaaleja tarvitaan. Lisäksi jo nuorena opittu ohjelmointi laajentaa osaamista ja kehittää ajattelua.

Yksi hankkeen vetäjistä, Otto Kekäläinen, kuvailee uuden koodikerhon arvoa seuraavasti:

Kun koodaustaidot yleistyvät, se heijastuu kaikkialle yhteiskuntaan. Koodaajista tulee taitavampia, ja muihin ammatteihin päätyvistä tulee parempia IT:n hyödyntäjiä, parempia tietojärjestelmien ostajia, ja ylipäänsä johtajia, joilla on kehittyneempi ajattelukyky.

Lisäksi koodikerhon toivotaan tulevaisuudessa tasaavan IT-alan sukupuolijakaumaa ja tällä hetkellä koodikerhon osallistujissa onkin tasaisesti sekä tyttöjä että poikia.

Lue lisää:
Koodikerho
Koodikerhon virallinen lehdistötiedote

 

Scroll to Top