COSS.fi

COSS.fi

Avoin kunta -aloite ollut esillä kunnissa

Avoin kunta -aloite julkistettiin syyskuussa Avoin Suomi 2014 -messuilla. JulkisCOSS-työryhmässä alkunsa saanut Avoin kunta on COSS:n jäsenten yhteinen aloite kuntien toiminnan ja tietojenkäsittelyn kehittämiseksi. Aloite palveluineen ja tuotteineen otettiin syksyn messuilla vastaan innostuneissa tunnelmissa monen jäädessä kiinnostuneena odottamaan jatkoa.

Tapahtuman jälkeen COSS:n edustajat ovatkin kiertäneet kunnissa osana Avoimen tiedon kuntakiertuetta (Open Knowledge Roadshow 2014) vieden Avoin kunta -aloitteen sanomaa eteenpäin. Kuudessa kunnassa (Turku, Mikkeli, Pori, Oulu, Tampere ja Rovaniemi) pidettiin esitys Avoimeen kuntaan liittyen. Lisäksi Mikkelissä, Oulussa ja Rovaniemellä järjestettiin työpaja, jonka tarkoituksena oli toiminnan kehittäminen ja Avoimen kunnan tarjonnan päivittäminen tilanteeseen sopivaksi.

 

(Open Knowledge Roadshow – Mikkeli 13.10.2014)

Aloitteen tarkoituksena on ollut edistää Avoin kunta -toimijoiden liiketoimintaa tarjoten samalla kunnille keinoja toimintatapojensa tehostamiseksi ja avoimuuden lisäämiseksi. Jäsenet ovatkin saaneet kiertueen aikana liidejä kiinnostuneista kunnista ja heidän kehityskohteistaan. Avoimeen kuntaan osallistumalla jäsenet voivat myös kasvattaa tarjoomiensa tunnettuutta ja verkostoitua muiden aloitteen toimijoiden kanssa uusia yhteistyösuhteita luoden.

 

Lue lisää:
COSS
Kuntaliitto
Paikkatieto

 

Scroll to Top