COSS.fi

COSS.fi

The Document Foundation täytti kaksi vuotta, LibreOfficen kehitys ja käyttö kiihtyy

The Document Foundation täytti viime viikolla kaksi vuotta. Ohessa LibreOffice Suomen tiedote.


The Document Foundation juhlii tänään 28.9.2010 alkanutta kaksivuotista historiaansa. Viimeisen vuoden aikana The Document Foundation on virallisesti perustettu säätiöksi Berliiniin, ja jäsenistö on valinnut sille säätiön säännöissä määrätyt toimielimet. Lisäksi Intel on liittynyt säätiön tukijaksi ja LibreOfficesta on julkaistu versiot 3.5 ja 3.6. Olemme saaneet nähdä myös alustavat prototyypit ohjelmiston selaimella käytettävästä pilviversiosta sekä taulutietokoneille tarkoitetusta LibreOfficesta.

Tulevan vuoden toiminnan rahoittamiseksi The Document Foundation aloittaa varainhankintakampanjan lokakuun alussa.

Tammikuun 2011 jälkeen LibreOfficea on ladattu projektin omilta www-sivuilta yli 18 miljoonaa kertaa. Ohjelmistoa on lisäksi ladattu projektin ulkopuolisista latauspalveluista ja jaettu CD-levyillä mm. lehtien mukana.

Latauksista noin 90 prosenttia tehdään Windows-käyttöjärjestelmälle ja loput 10 prosenttia Mac-käyttöjärjestelmälle. Linux-käyttäjät saavat LibreOfficen käyttöjärjestelmänsä mukana. IDC:n laskelmien perusteella The Document Foundation arvioi LibreOfficen Linux-käyttäjien määräksi noin 30 miljoonaa.

LibreOfficen kehittämiseen on osallistunut kaikkiaan 540 kehittäjää, mukaan lukien aikaisemman OpenOffice.org-ohjelmiston kehittäjät. Viimeisen vuoden aikana kehitystyöhön on panoksensa antanut 325 kehittäjää. Tämä on kolmanneksi suurin määrä vapaiden työpöytäohjelmistojen keskuudessa, ainoastaan Firefox- ja Chrome-selainten kehittäjiä on ollut enemmän.

LibreOffice-yhteisö kokoontuu vuotuiseen konferenssiinsa Berliinissä 16.-19. lokakuuta. Tapahtumaan osallistumisesta kiinnostuneiden tulee rekisteröityä osoitteessa http://conference.libreoffice.org/registration viimeistään 8.10.2012.

LibreOfficen voi ladata osoitteesta http://fi.libreoffice.org.


Scroll to Top