COSS.fi

COSS.fi

Tekijänoikeusdirektiivin vastustus kerää kannatusta ja keskustelua Twitterissä

Kuva 1

Viime viikolla Martin von Willebrand nosti Twitterissä esille erittäin tärkeän ja ajankohtaisen asian eli tekijänoikeusdirektiivin. Tviitissään hän otti kantaa tekijänoikeusdirektiiviin ja kertoi, ettei aio äänestää eurovaaleissa parlamentaarikkoa, joka äänestää EU:n tekijänoikeusdirektiivin puolesta.

Lisäksi hän haastoi tviittaamaan edelleen, mikäli hänen kanssaan oltiin samaa mieltä. Viikon aikana uudelleentviittauksia tulikin 128 ja kommenteissa käytiin vilkasta keskustelua.

“On erittäin tärkeää ymmärtää, että ehdotettu EU:n tekijänoikeusdirektiivi muodostaa vakavan uhan Euroopan teknologiakehitykselle ja erityisesti avoimen lähdekoodin hyödyntämiselle” toteaa COSSin toiminnanjohtaja Timo Väliharju.  

“Olen ilolla seurannut, kun suomalaiset ovat ottaneet asian omakseen ja käyttävät teknologiaa suoraan välittääkseen viestiä europarlamentaarikoille. Kokoomuksen ja keskustan ryhmät ovat olleet tekijänoikeusdirektiivin puolesta ja siksi on tärkeää välittää juuri näiden ryhmien parlamentaarikoille viesti, että äänestäjät näkevät tässä vakavan uhan.”

Lue lisää ja osallistu keskusteluun

COSS ry:n toiminnan yksi painopiste on vaikuttaminen avoimien teknologioiden puolesta. Martin von Willebrand on COSSin jäsen, Asianajotoimisto HH Partners Oy:n edustaja, ja toimii myös COSS ry:n hallituksessa (puheenjohtajana vuodet 2014-2018).


Lisää aiheesta:
Pelasta ohjelmistojen kierrätys – ohjelmistojen hyödyntämisen työkalut ja palvelut uhattuina, Martin von Willebrand

 

 

Scroll to Top