COSS.fi

COSS.fi

Stephen Hawking tukee Intelin Linux-pohjaista pyörätuoliprojektia

Intelillä on käynnissä uusi ”Yhdistetty pyörätuoli” -projekti, joka on saanut myös Stephen Hawkingin (teoreettinen fyysikko ja kosmologi) vakuuttumaan. Hawkingille teknologia on merkittävässä asemassa ja jo ennen edellä mainittua projektia hän on hyödyntänyt Intelin suunnittelemaa kommunikointiteknologiaa.

Yhdistetty pyörätuoli -projektin tarkoituksena on kerätä dataa käyttäjästä sekä itse laitteesta. Alkunsa projekti sai Intelin insinööri-harjoittelijoiden tiimissä, jossa kehitettiin räätälöityä verkkoalustaa, jolle voidaan siirtää pyörätuolista kerättyä dataa. Dataa voidaan jakaa ja lisäksi on kehitetty sovellus, jolla sitä pystytään analysoimaan. Pyörätuolin käyttäjäkokemusta pyritään kehittämään myös sovelluksella, joka auttaa pyörätuolin käyttäjiä valitsemaan parhaiten heille soveltuvan reitin.

Intelin pyynnöstä Staphen Hawking on puhunut projektista ja nostanut sen tuomia hyötyjä ihmisten tietoisuuteen. Youtubessa julkaistulla videolla Hawking esittelee lyhyesti projektin ja sen tarjoamat hyödyt. Kerätyn datan avulla pystytään esimerkiksi seuraamaan käyttäjän terveystietoja kuten sykettä ja pyörätuolin teknisiä tietoja. Projektin tekninen puoli on toteutettu Linux-pohjaisella järjestelmällä ja karttasovellus on käytettävissä esimerkiksi pyörätuoliin yhdistetyllä android-tabletilla.

Yhdistetty pyörätuoli -projekti on vielä kesken ja parhaillaan käynnissä on testausvaihe. Vielä ei ole varmaa, tuleeko tuote päätymään markkinoille, sillä tuotteen mahdollisista valmistajista ja myyjistä ei ole vielä päätetty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
”Lääketiede ei pysty parantamaan minua, joten luotan teknologiaan.” (Stephen Hawking)

Lue lisää:
Softpedia

Scroll to Top