COSS.fi

COSS.fi

Saksan Giessen hyödyntää avointa lähdekoodia kunnallisessa energiajakelussa

Saksan kaupunki Giessen käyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistoja IT-palveluhallinnan toiminnoissa kunnallisessa energiahuollossa. Näkyvin asennuksen osa on openITCOCKPIT, joka on web-pohjainen ohjelmisto IT-infrastruktuurin valvontaan. Christoph Wessin (openITCOCKPIT) mukaan Giessen Public Works valitsi ohjelmiston sen alhaisten kustannusten, helppojen integraatiomahdollisuuksien ja IT-Novumin tarjoaman teknisen avun vuoksi.

Erityisesti integraatiovaihtoehdot vaikuttivat valintaan. Järjestelmän kolme komponenttia (seuranta, helpdesk-palvelu ja dokumenttien hallinta) synkronoidaan automaattisesti energiatoimittajan infrastruktuuriin tehden siitä riippuvaisen avoimen lähdekoodin ohjelmistoista.

Automaattinen tunnistaminen

Infrastruktuuriin lisätyt uudet järjestelmät löydetään automaattisesti ja ne lisätään konfiguraatiohallinnan tietokantaan (CMDB). Tämän jälkeen järjestelmistä tulee täysin hallinnoitava osa infrastruktuuria. Mikäli palvelu ei jostain syystä ole käytettävissä tai järjestelmä vaatii huomiota, raportti ongelmasta luodaan automaattisesti antaen tietoa kyseessä olevasta palvelusta tai ohjelmistosta sekä ohjeet ongelman korjaamiseksi.

SAP-järjestelmiä seurataan käyttäen CCMS-valvontajärjestelmää (Computing Center Management System) Solution Manager -järjestelmän sijaan. Näin toimimalla saavutetaan lisäsäästöjä lisensseissä ja resursseissa.

Lisää aiheesta:

Giessen Public Works using open source for energy supply

Scroll to Top