COSS.fi

COSS.fi

Ruokaverkostosta ekologista ruokaa

Open Food Network (OFN) on verkossa toimiva ruokakeskittymä, eli ns. ”Food hub”, jonka tarkoituksena on yhdistää maanviljelijät ja myyntipaikat, joissa voitaisiin myydä paikallista, ympäristöystävällistä ruokaa. Löydät heidät GitHubista.

Kiinnostus paikallista, ekologista ruokaa kohtaan on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana hurjasti. Kuluttajat ovat yhä tarkempia siitä mitä syövät; ruoan pitää olla ympäristöystävällisesti tuotettu, terveellistä ja turvallista.

Pienyritykset eivät pärjää nykyisessä tilanteessa. Tähän vaikuttavat monet syyt, esimerkiksi hintakilpailu ja rajalliset tilat, joissa myydä pientilan tuotteita. Tilamarkkinoiden rajallisten myyntialueiden tähden monet uudet pientilalliset eivät saa mahdollisuutta myydä tuotteitaan.

Edellä mainitut ongelmat ovat luoneet tilaa avoimelle ruokakeskittymälle (OFN), uudelle innovaatiolle, joka auttaa pienviljelijöitä ja -tilallisia markkinoinnin saralla linkittämällä heidät ravintoloitsijoihin ja kauppiaihin sekä institutionaalisiin kahviloihin.

”Keskittymä on kuin reititin paikalliselle ruoalle. Se väliaikaisesti varastoi ja kokoaa yhteen ruoan monelta tilalta, tarjoten sen asiakkaille.”

Tällaisen keskittymän rakentaminen vaatii suuren määrän käyttäjiä. Toimivan verkoston luominen ja ylläpitäminen edellyttää muutakin kuin sovelluksen.

Ruokaverkostoja maailmalla (luvut viime vuoden marraskuulta)

Australiassa: 30 keskittymää ja maatilamarkkinoita, sekä 40 maatilaa
Skotlannissa: (koeajalla) 9 keskittymää ja kauppoja, sekä 13 maatilaa
Yhdysvallat: (ei vielä käytössä) 1 keskittymä ja 10 tavarantoimittajaa.

Open Food Network (OFN) käyttää Ruby on Rails ja AngularJS:ää. Kehittämiseen liittyviä tietoja löytyy täältä.

 

 

Lue lisää
Opensource.com – Open Food Network connects you with local, sustainable food

Scroll to Top