COSS.fi

COSS.fi

Ovi avoimeen lähdekoodiin -webinaarisarja jatkuu syyskuussa

 

Keväällä 2022 käynnistynyt Ovi avoimeen lähdekoodiin -webinaarisarja saa jatkoa syksyllä. Maksuton webinaarisarja on toteutettu yhteistyössä Mimmit koodaa -ohjelmanFuugin säätiön ja COSSin kesken. Webinaarisarjassa keskitytään esittelemään avointa lähdekoodia ja avoimuutta yleisemmin digitalisaation voimavarana, kilpailutekijänä ja hyvinvoinnin lähteenä. Tilaisuudet ovat tarkoitettu kaikille avoimesta lähdekoodista kiinnostuneille, joilla on halua oppia ymmärtämään avoimen lähdekoodin periaatteita ja keskittää osaamistaan tähän suuntaan.

Tule mukaan oppimaan lisää avoimesta lähdekoodista!

Webinaarisarjan kolmessa viimeisessä webinaarissa keskitytään syyskuun aikana pureutumaan tarkemmin käytetyimpiin avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin (Drupal, Odoo, WordPress). Puhujina tilaisuuksissa kuullaan COSSin jäsenyritysten avoimen lähdekoodin asiantuntijoita, joilla on vankka kokemus avointen ratkaisujen parissa toimimisesta. Webinaarien tavoitteena on antaa kattava yleiskuva erilaisista avoimen lähdekoodin ratkaisuista, niiden ominaisuuksista ja mahdollisuuksista. Lisäksi kaikilla osallistujilla on mahdollisuus osallistua myös mukaan keskusteluun esittämällä kysymyksiä webinaarien puhujille.

KÄYTETYIMPIÄ AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOJA – DRUPAL
2.9.2022 klo 12-13
Ilmoittaudu >>

Drupal on avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintajärjestelmä, jonka monipuolisuutensa ja joustavuutensa ansiosta Drupal soveltuu erityisen hyvin laajojen ja vaativien verkkopalvelujen alustaksi. Drupalia onkin sanottu yhdeksi maailman suurimpia avoimen lähdekoodin projekteja. Aiheesta lisää kertomassa Marika Lähde Druidilta.

Marika Lähde

Marika Lähde
Drupal backend-koodari, Druid Oy

KÄYTETYIMPIÄ AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOJA – ODOO
9.9.2022 klo 12-13
Ilmoittaudu >>

Avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmistä yksi tunnetuimpia järjestelmiä on ODOO, josta puolestaan saapuu kertomaan Karoliina Nisula Tawastalta. Karoliinalla on kokemusta Odoo-pohjaisten toiminnanohjausratkaisujen kehittämisestä niin yrityksille, oppilaitoksille kuin järjestöillekin.

Karoliina Nisula

Karoliina Nisula
Kehityspäällikkö, Tawasta OS Technologies

KÄYTETYIMPIÄ AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOJA – WORDPRESS
16.9.2022 klo 12-13
Ilmoittaudu >>

WordPress on maailman suosituin kotisivualusta – 43% sivustoista on rakennettu WordPressillä. WordPress-sisällönhallintajärjestelmä on yksi tunnetuimpia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ja siitä kertomaan saapuu Pekka Kortelainen Seravolta. Tilaisuudessa saat kattavan kuvan WordPressista, sen ominaisuuksista sekä mahdollisuuksista.

Pekka Kortelainen

Pekka Kortelainen
WordPress-asiantuntija, Seravo Oy

________________________________________________________________

Fuugin säätiö tukee avoimen teknologian tutkimusta, tiedonvälitystä, opetusta sekä yleishyödyllistä kehittämistä. Tehtäväänsä toteuttaakseen säätiö myöntää apurahoja ja avustuksia, harjoittaa tiedotustoimintaa ja osallistuu tarkoitusta tukevien koulutuksien sekä muiden tilaisuuksien järjestämiseen. Hakuaika on jatkuva, tee hakemus nyt >>

Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen ja muut ohjelmistokehitykseen liittyvät työt olisivat vain miehille ja matemaattisesti lahjakkaille. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

 

 

Scroll to Top