COSS.fi

COSS.fi

Nordic Free Software Award Suomeen

Otto Kekäläinen
(Kuva: Seravo Oy)

Suomalainen Otto Kekäläinen ja tanskalainen Ole Tange valittiin vuoden 2012 Nordic Free Software Awardin saajiksi. Palkinnot luovutettiin FSCONS-tapahtumassa, Göteborgissa, lauantaina 10.11.2012.

Vuosittain jaettavalla Nordic Free Software Awardilla halutaan huomioida ihmisiä ja projekteja, jotka ovat tehneet tärkeää työtä ohjelmistojen vapauden edistämiseksi. Palkinto luovutettiin nyt kuudetta kertaa ja sen taustalla on ruotsalainen vapaiden ohjelmien ja vapaan kulttuurin yhdistys FFKP (Föreningen Fri Kultur och Programvara).

Otto Kekäläinen toimii FSFE:n Suomen tiimin koordinaattorina ja johtaa FSFE:n kampanjoita ja valistustyötä Suomessa. Hän neuvoo suomalaisia julkisia toimijoita oikeista ohjelmistohankintakäytännöistä ja on viime aikoina tuonut aktiivisesti vapaiden ohjelmien yhteisön näkemyksiä Helsingin kaupungin hallinnolle sen jarrutellessa vapaiden ohjelmien käyttöönottoa. Kekäläinen vetää perustamaansa VALO-CD -projektia, joka julkaisee vapaiden ohjelmien kokoelmaa Windowsille, ja on näin tutustuttanut monet Windows-käyttäjät vapaasti käytettäviin, muokattaviin ja levitettäviin ohjelmiin. Hän on aktiivisesti mukana Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus COSS ry:n toiminnassa ja edustaa FSFE:tä COSSin ohjausryhmässä.

Ole Tange toimii hallituksen jäsenenä tanskalaisessa IT-Politisk -yhdistyksessä, joka on menestyksekkäästi edistänyt vapaiden ohjelmien käyttöönottoa Tanskan julkisella sektorilla. Hän on pitkäaikainen vapaiden ohjelmien kehittäjä ja on viime aikoina työskennellyt GNU Parallel -projektissa. Hänellä oli merkittävä rooli ohjelmistopatenttien vastaisessa taistelussa, jota varten hän loi kampanjoita kuten Patented Video Shop ja Patented Word Processor.

Edelliset Nordic Free Software Award -palkitut:

Scroll to Top