COSS.fi

COSS.fi

Nuoria naisia toivotaan IT-alan työtehtäviin


Helsingin Sanomat uutisoi lauantaina 7.2. Helsingin Alma-talolla järjestettyä tapahtumaa nimeltä Super-Ada. Tapahtuman tarkoituksena oli houkutella nuoria naisia (16-22-vuotiaat) IT-alan työtehtäviin. Tapahtuman järjestäjänä toimi IT-alalla työskentelevien naisten verkosto Nice Tuesday.

Verkoston puheenjohtajan, Suvi Erjantin, mukaan alan työntekijöistä vain 23% on naisia. Tapahtuman kautta alasta pyrittiin tekemään helposti lähestyttävä nuorten naisten silmissä.

Käytännössä tapahtuma koostui erilaisista IT-yhtiöiden pitämistä rasteista, jotka suoritettiin 2-3 hengen tiimeissä. Voittajajoukkueen jäsenille tarjottiin tällä kertaa kesätyöpaikkaa Roviolla. Viime vuoden palkintona toimi työpaikka Futurice-yhtiössä. Muut palkintosijoituksiin yltäneet joukkueet saivat lahjoituksena iPad Air-tablettikoneen tai lounaan Elisan naisjohtajien kanssa.

”Tähdennämme, että työ on sosiaalista, kansainvälistä, luovaa ja hyvin palkattua. Ei mitään yksinäistä koodaamista kellarissa” – Suvi Erjanti

Tapahtuma perustuu vapaaehtoistyöhön. Suuren suosion takia Super-Ada -tapahtuma suunnitellaan järjestettäväksi ainakin kerran vielä.

 

Myös avoimen lähdekoodin kehitykseen toivotaan lisää naisia

Idea nuorten naisten houkuttelusta, tällä kertaa avoimen datan kehitykseen, on saanut tulta alleen esimerkiksi myös Square-yhtiön suunnitelmissa. Yhtiö julkaisi ”avoimen toimintaohjeen” toivoen sen tekevän avoimen lähdekoodin yhteisön yhä ystävällisemmäksi ja helppopääsyisemmäksi naisille. Toimintaohje sisältää muun muuassa yleisiä käyttäytymisohjeita, kuten ”ole kunnioittava ja yhteistyöhaluinen”.

 

Lue lisää:
Helsingin Sanomat – Tyttöjä houkutellaan IT-alalle yhteistyötempauksella
Square tries to make open source ”welcoming and inspiring” to women

Scroll to Top