COSS.fi

COSS.fi

Microsoft Oy COSS ry:n jäseneksi

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry:n hallitus on hyväksynyt Microsoft Oy:n jäsenhakemuksen 5.4.2018. 

COSS ry:n tarkoituksena on avoimen lähdekoodin ohjelmistojen, ratkaisujen ja kehittämismallin edistäminen ja vauhdittaminen. Tätä tarkoitusta varten yhdistys edistää myös avointa dataa, tietojärjestelmien yhteentoimivuutta, avoimia standardeja ja avoimia rajapintoja. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys tunnistaa ja tekee tunnetuksi avoimen lähdekoodin hyödyntämistapoja eri aloilla ja käyttäjäryhmissä ja synnyttää avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittäjien ja käyttäjien välistä yhteistyötä.  

Microsoftin missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Microsoft Oy, yhdessä lähes kahden tuhannen kumppaninsa kanssa, auttaa asiakkaitaan kasvamaan ja menestymään teknologian avulla.

”Myös Suomessa on alettu käyttämään yhä enemmän avoimeen lähdekoodiin perustuvia tuotteita ja palveluita niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Haluamme auttaa yrityksiä kehittämään tuotteitaan ja palveluitaan mahdollisimman turvallisesti ja joustavasti, sekä integroimaan ne Microsoftin palvelutarjontaan vaivattomasti. Osallistumme avoimen lähdekoodin projektien kehittämiseen ja julkaisemme myös ohjelmistoja itse avoimilla lisensseillä. Yhdessä COSSin kanssa haluamme tuoda perinteisen suljetun ja avoimen lähdekoodin maailmat yhä lähemmäksi toisiaan. Tämän eteen olemme molemmat tahoillamme tehneet töitä jo pitkään, ja nyt yhdistämme voimamme suomalaisen avoimen lähdekoodin yhteisön kehittämiseksi”, sanoo Microsoft Oy:n liiketoimintajohtaja Antti Alila.  

“COSSin tehtävä on auttaa jäseniään menestymään avoimuuksia hyödyntämällä. COSS on tyytyväisenä pannut merkille, että Microsoft on jo usean vuoden ajan tehnyt merkittävää työtä avoimuuksien edistämiseksi erityisesti Azure-palvelutarjoamaansa liittyen. Uskomme, että Linux ja avoin tuotekehitysmalli hyödyttää myös Microsoftin liiketoimintaa. COSS tulee innolla tukemaan Microsoftia avoimuuksien hyödyntämisessä”, toteaa COSS ry:n toiminnanjohtaja Timo Väliharju. “Useilla jäsenillämme on myös merkittäviä suljettuja liiketoimintoja. Avoimuuksien hyödyntäminen ja sovittaminen omaan liiketoimintaan vaatii aikaa ja COSS auttaa sekä tukee jäseniään tässä prosessissa.”

Lisätietoja:

Timo Väliharju
Toiminnanjohtaja
COSS ry
timo.valiharju@coss.fi
050 330 3339

Antti Alila
Liiketoimintajohtaja, pilvialustaratkaisut
Microsoft Oy
antti.alila@microsoft.com
050 499 9526

Scroll to Top