COSS.fi

COSS.fi

Matti Rossi ja Jolla palkittiin Millennium Distinction Awards -tunnustuspalkinnolla

Tomi Pienimäki, Jolla Oy
Kuva: © Tekniikan Akatemia

Tekniikan Akatemia TAF jakoi Millennium Distinction Awards -tunnustuspalkinnot kahdelle suomalaiselle tutkijalle ja kahdelle yritykselle vuoden 2012 Millennium-teknologiapalkinnon voittajien aloilta.

Kantasolututkimuksesta palkittiin erikoistutkija Riikka Lund Turun Biotekniikan keskuksesta sekä helsinkiläinen bioalan yritys Glykos Finland Oy. Avoimen lähdekoodin alueelta palkittiin professori Matti Rossi Aalto-yliopistosta sekä älypuhelinyhtiö Jolla Oy. Palkinnot luovutettiin voittajille 5.11. Tampereella Tampere-talossa pidetyssä tilaisuudessa.

Pitkäjänteinen tutkimustyö ja rohkea yrittäjyys palkittiin

Avoimen lähdekoodin tutkijoiden sarjassa palkittu Aalto-yliopiston tieto- ja palvelutalouden laitoksen professori Matti Rossi on työllään edistänyt merkittävästi avoimen lähdekoodin käyttöä ja käyttöönottoa Suomessa ja globaalisti kansainvälisten verkostojensa kautta.

Matti Rossin tutkimusryhmä on tutkinut vuodesta 2005 alkaen avoimen lähdekoodin ja avoimen datan liiketoimintamalleja EU:n ja Tekesin rahoittamissa projekteissa.

Avoimen lähdekoodin yrityssarjassa palkittu älypuhelinyhtiö, entisten nokialaisten vuonna 2011 perustama Jolla Oy on tuomariston mukaan uudenlainen suomalainen yritys, jonka toiminnassa yhdistyvät vaativat tavoitteet, kansainvälinen rahoitus ja rohkea riskinotto. Yhtiö on tuomassa omaan avoimeen Sailfish-käyttöjärjestelmäänsä perustuvan älypuhelimensa markkinoille vielä tänä vuonna.

Palkitsemistilaisuudessa pidetyssä Avoin digitaalinen yhteiskunta – mahdollisuudet ja uhat –paneelikeskustelussa COSS ry:tä edusti ohjausryhmän ja hallituksen jäsen Jyrki Koskinen IBM:ltä. Koskinen käsittelee blogikirjoituksessaan ”Suljetulla osastolla ei ole kivaa” paneelissa heränneitä ajatuksia.

”Avoin yhteisö rakentaa toinen toisensa ideoiden varaan ja kehittyy nopeammin kuin suljettu. Jakaminen on kestävän kehityksen perusta: kun kaikki tuovat yhteen tullessaan yhden asian jaettavaksi, jokainen vie mennessään yhdeksän lisää.”, kirjoittaa Koskinen.

Jyrki Koskinen, COSS / IBM
Kuva: © Tekniikan Akatemia

 

Avoin digitaalinen yhteiskunta -paneeli on katsottavissa Youtubesta:

Linkkejä:

Scroll to Top