COSS.fi

COSS.fi

Moodle-koulutuksia joka lähtöön

Open Trainers on toteuttanut yli 100 Moodle-koulutusta reilun puolentoista vuoden toimintansa aikana. Näiden joukossa on ollut perus- ja jatkokoulutuksia ylläpitäjille, Moodle 2 -version päivityskoulutuksia, kouluttajakoulutuksia, teemakohtaisia työpajoja sekä erilaisia räätälöityjä koulutustoteutuksia. Valtaosa koulutuksista on asiakaskohtaisesti järjestettyä tilauskoulutusta. Jonkin verran on järjestetty myös avoimia koulutuspäiviä Helsingissä ja Tampereella. Asiakkaat ovat Mediamaisterin Moodle-ylläpitoasiakkaita sekä muita Moodle-käyttäjiä oppilaitoksista ja julkishallinnosta. Koulutuksen sisältö ja toteutusmalli sovitellaan aina asiakkaan tarpeeseen sopivaksi.

Moodlen 1.9-version tuen päättyminen (31.12.2013) ja päivitykset 2-versioon ovat herättäneet runsaasti koulutustarpeita viime aikoina. Kouluttaja Toni Kettunen Mediamaisterista kertoo, että ihmetystä aiheuttaa usein se, että vanhat toiminnot ovat jonkin verran muuttuneet ja vaihtaneet paikkaa. Uusiin toimintoihin halutaan perehdytystä ja vinkkejä niiden hyödyntämiseen. Toiminnoista esimerkiksi tiedostojen hallinta ja kursseille rekisteröityminen ovat muuttuneet vanhaan versioon nähden paljon. Yleinen ihmettelyn aihe on sekin, kuinka kaikki näyttää uudessa versiossa modernimmalta ja toimii paremmin.

Lisäksi koulutusten osallistujat ovat olleet kiinnostuneita Moodlen erilaisista aktiviteeteista ja aineistotyypeistä. Käyttäjät ovat halunneet perehtyä tehtävien, tenttien ja keskustelualueiden toimintaan ja käyttömahdollisuuksiin. Kursseilla on opeteltu lisäämään mm. sivuja, ohjetekstejä, kirjoja, tiedostoja ja verkko-osoitteita.

p1000869_editWebinaarit kasvattavat suosiotaan koulutusmuotona. Niiden etuna on, että kouluttaja ja osallistujat voivat olla omilla koneillaan missä tahansa, eikä koulutuksen takia ole välttämätöntä matkustaa. Välineiksi riittävät tavallinen tietokone, nettiyhteys, kuulokkeet ja tarvittaessa mikrofoni. Kouluttaja voi webinaariympäristössä jakaa tietokoneensa näytön osallistujille, jolloin hän voi esitysmateriaalien lisäksi näyttää, miten Moodle käytännössä toimii. Osallistujat voivat kysyä ja kommentoida chatissa tai mikrofonin kautta ääneen.

Valtaosa koulutuksista järjestetään asiakkaan tiloissa lähiopetuksena. Parhaimmillaan koulutuksessa pääsee tapaamaan työkavereita oman organisaation muista toimipisteistä sekä oppimaan ja ratkomaan omaan työhön liittyviä kysymyksiä yhdessä. Onnistuneita koulutuksia on monenlaisia, mutta Toni Kettusen mukaan erityisen onnistunut koulutus on silloin, kun osallistujilla on käytännöstä nousevia kysymyksiä ja koulutuksessa voidaan käydä konkreettisia käyttötarpeita läpi.

Sini Huhmarkangas, koulutuskoordinaattori-harjoittelija
Tiina Front-Tammivirta, toimitusjohtaja
Open Trainers Oy
www.opentrainers.fi
info@opentrainers.fi

Scroll to Top