COSS.fi

COSS.fi

LibreOffice 3.6 julkaistu

Kesän aikana on suositusta avoimen lähdekoodin toimisto-ohjelmistosta LibreOfficesta julkaistu kaksi uutta versiota.

Heinäkuussa julkaistu LibreOffice 3.5.5 toi parannuksia ohjelmiston vakauteen, fonttien käsittelyyn ja ohjelmiston yhteensopivuuteen eri tiedostomuotojen kanssa. Myös ohjelmiston suomenkielisiä käyttöliittymätekstejä parannettiin. Käyttöliittymää ja suomennoksia tutkittiin Tampereen yliopiston järjestämällä lokalisoinnin peruskurssilla. Keskitettyjä Windows-asennuksia ylläpitävien avuksi LibreOffice 3.5.5 tuo mahdollisuuden määrätä asennettavat käyttöliittymäkielet myös täysin automatisoidussa hiljaisessa asennuksessa.

Elokuussa julkaistu LibreOffice 3.6 sisältää edellisten päivitysten lisäksi useita uusia ominaisuuksia sekä parannuksia vanhoihin toimintoihin ja ohjelmiston käyttöliittymään. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat mm. tuki Corel Draw -tiedostoille ja Microsoft SmartArt -grafiikalle. LibreOffice 3.6 sisältää myös alustavan CMIS-protokollaan perustuvan integraation Alfresco- ja SharePoint-julkaisujärjestelmiin. LibreOfficen visuaalista ilmettä on uudistettu ja Impress-sovellukseen on lisätty uusia pohjatyylisivuja. Osa Tampereen yliopiston lokalisointikurssilla kehitetyistä parannuksista suomennoksiin jätettiin tähän versioon.

Laaja luettelo LibreOffice 3.6:n uusista ominaisuuksista kuvien kera on luettavissa LibreOfficen sivuilta.

The Document Foundation kutsuu LibreOfficen tehokäyttäjät lukemaan julkaisutiedot huolella, asentamaan LibreOffice 3.6.0:n ja raportoimaan mahdollisista aiemmin huomaamatta jääneistä vioista. Varovaisia käyttäjiä suositellaan pitäytymään toistaiseksi LibreOfficen versiossa 3.5. Yrityksiä ja organisaatioita suositellaan hyödyntämään LibreOfficeen erikoistuneiden yritysten apua LibreOfficeen siirtymisen valmistelussa ja toteutuksessa. LibreOffice on ladattavissa osoitteessa http://fi.libreoffice.org/lataa.

Scroll to Top