COSS.fi

COSS.fi

Keskiviikkona käynnistyy pohjoismaiden ensimmäinen API Days!

 

 

Keskiviikkona 18.5. käynnistyy Tampereella pohjoismaiden ensimmäinen kaksipäiväinen API Days Nordic -konferenssi! Ohjelmassa nähdään niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin puhujia sekä käytännönläheisiä työpajoja. Aiheina ovat muun muassa raskaan teollisuuden rajapinnat ja API-talous.

Konferenssin tavoitteena on tuoda Skandinavian ja Baltian maat yhteen keskustelemaan edellä mainituista aiheista ja jakamaan menestystarinoita sekä hyviä käytänteitä. API Days Nordic tarjoaakin loistavan tilaisuuden tavata eri ryhmiä, organisaatioita ja muita alan asiantuntijoita innostavan ohjelman parissa.

 

Puhujina nähdään muun muassa:

 

Andress Kütt (Estonia Information System Architect) ottaa strategisesti kantaa arkkitehtuuriin rakennettaessa taloudellisesti ja sosiologisesti merkittäviä järjestelmiä. Työkseen hän toimii pääarkkitehtina Viron tietojärjestelmävirastossa. Ohjelmistojen parissa hän on toiminut jo vuodesta 1993 ja viimeiset 10 vuotta hän on työskennellyt monimuotoisten informaatiojärjestelmien parissa. Koulutuksensa hän on saanut MIT:ssä.

18.5. klo 9:45 Architecting a Country – Andres Kütt

 

Sami Koivisto (IBM) työskentelee tällä hetkellä IBM Hybrid Cloudissa APIen parissa. Työssään hän etsii yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Rajapintahallinnan lisäksi hänellä on kokemusta integraatioiden ja liiketoimintaprosessien hallinnasta. Esityksessään hän pohtii API-arkkitehtuuria tarjoajan näkökulmasta.

18.5. klo 10:15 Business, IT and the pursuit of APIness

 

Nicolas Grenié (3Scale) toimii hakkerina 3Scalessa. Rajapinnat ja ohjelmointi ovat hänellä veressä ja hän on esimerkiksi rakentanut monia integraatioita Slackin ympärille. Esityksessään hän jakaa parhaita käytänteitä sekä esittelee suositeltuja työkaluja rajapintojen suunnittelijoille. Lisäksi Nicolas pohtii, miten yritykset pääsevät mukaan bottivallankumoukseen.

18.5. klo 10:45 The Bot revolution and it’s consequences for APIs

 

Manraj Sabarwal (SITA) tulee kertomaan, miten he muokkaavat 3scalen avulla lentoliikennealan tulevaisuutta API-talouden näkökulmasta.

19.5. klo 9:45 How SITA’s API Platform is influencing the API strategy for the Air Transport Industry (ATI)

 

Ivo Lõhmus (Guardtime) vastaa Guardtimella julkisesta sekä puolustussektorista työskennellen pääsääntöisesti Viron hallituksen kanssa blockchain-pohjaisten ratkaisujen integraatioprojekteissa. Guardtimen kehittämä teknologia takaa datan, järjestelmien ja prosessien eheyden.

19.5. klo 10:45 Securing Public Services with Blockchain

 

Konferenssin järjestämisestä vastaa API:Suomi yhteistyössä API Duo OÜ:n, Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry:n sekä Tredea Oy:n kanssa. Konferenssi on osa maailmanlaajuista API Days -tapahtumasarjaa.

 

Lisätietoja:

API Days Nordic
Ohjelma
Lipunmyynti

Organisaatiot

Scroll to Top