COSS.fi

COSS.fi

Kelan Kanta-palvelut julkaisee ensimmäiset avoimet lähdekoodit

Kela ilmoitti julkaisevansa Kanta CDA-APIn lähdekoodit GitHub-palvelussa avoimena lähdekoodina. Kyseessä on ensimmäinen Kelan julkaisema avoimen lähdekoodin komponentti.

Kanta CDA-API on hyvin tekninen ohjelmisto, jonka toiminnallisuuksiin kuuluvat Kanta-palveluissa käytettävien CDA-asiakirjojen muodostaminen objektimallista, asiakirjojen lukeminen objektimalliin sekä tätä täydentävät toiminnallisuudet.

Julkaistusta koodista voivat hyötyä esimerkiksi apteekki- ja potilastietojärjestelmien toimittajat, jotka voivat hyödyntää ohjelmistoa omissa toteutuksissaan, kun kehittävät Kanta-liityntöjä omiin järjestelmiinsä. Välillisesti myös järjestelmiä tilaavat toimijat voivat hyötyä julkaisusta, koska järjestelmien yhteentoimivuuteen on helpompi päästä.

Myös Kela hyötyy koodin julkaisusta. Jos järjestelmien toteutuksessa käytetään Kelan julkaisemaa koodia, tämä voi helpottaa Kelan koordinoiman yhteistestauksen koordinointia, koska järjestelmien tuottamat asiakirjat ovat yhtenäisempiä. Lisäksi Kela voi saada parannusehdotuksia ja ilmoituksia mahdollisista virheistä, jotka voidaan hyödyntää järjestelmien kehittämisessä.

Kela pitää mahdollisena, että jatkossa tullaan julkaisemaan lisää avointa lähdekoodia.

 

Lue lisää aiheesta:

Kanta.fi -sivuston tiedote 19.4.2017

Kanta CDA-APIn lähdekoodi GitHub-palvelussa

 

 

Scroll to Top