COSS.fi

COSS.fi

Kankaanpään kaupunki liittyi COSSin kuntakumppaniksi

Kankaanpään kaupunki liittyi COSS ry:n kuntakumppaniksi osaksi COSSin laajaa verkostoa.  Kuntakumppanuuden tarkoituksena on auttaa kaupunkeja ja kuntia verkostoitumaan eri toimijoiden kanssa sekä saada apua ja tukea toiminnan kehittämiseksi avoimeen suuntaan.

"Olemme Kankaanpään kaupungilla tiedostaneet avoimien tietojärjestelmien edut jo lähes 20:n vuoden ajan. Käytössämme on ollut ja on edelleen mittava joukko avoimeen lähdekoodiin ja avoimiin rajapintoihin perustuvia tietojärjestelmiä ja niiden osia", kuvaa Jukka Ehto (tietohallintopäällikkö, DI) Kankaanpään kaupungin nykytilannetta.

"Monessa toteutuksessa olemme joutuneet taloudellisten tekijöiden vuoksi tutkimaan kaikki mahdolliset ratkaisumallit kokonaistaloudellisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Avoimeen koodin perustuvien toteutusmallien löytäminen on useimmiten vaatinut paljon työtä ja aikaa. Etsintätyötä tehdessä olemme monesti todenneet kaipaavamme apuun verkostoa josta tietoa ja käyttökokemuksia olisi vaivattomasti saatavissa."

Ehto kokee, että COSS ry tarjoaa heille apua juuri tähän haasteeseen.

"Uskomme että COSSin kuntakumppanuuden kautta saamme tällaisen verkoston käyttöömme. Annamme tietenkin vastavuoroisesti verkoston käyttöön oman tietämyksemme avoimien tietojärjestelmien käyttöön liittyen. Avoimuus on asia jossa on vain voittajia."

Scroll to Top