COSS.fi

COSS.fi

Hollannin hallitus kehittää avoimen lähdekoodin verkkotallennustilaa

Hollannissa on kehitteillä avoimen lähdekoodin verkkotallennustila, jossa käyttäjät pystyvät luomaan kansioita, synkronoimaan sisältöjä ja käyttämään niitä helposti oheislaitteilla, verkkosivuilla tai älypuhelimella. Palvelun tarkoituksena on tarjota turvallista tallentamista ja tiedostojen synkronointia oheislaitteista ja alustoista riippumatta.

Ohjelmiston kehittämisessä on mukana yhteensä viisi organisaatiota, joihin kuuluvat esimerkiksi Hollannin vero- ja tullihallinto sekä valtioneuvosto. Ensimmäisen version verkkotallennustilasta on tarkoitus valmistua syyskuussa 2014.

Avoimen lähdekoodin ratkaisulla ohjelmiston tuottamisessa tavoitellaan riippumattomuutta palveluntarjoajasta. Koska palvelu toteutetaan avoimena, ulkomaalaiset yritykset eivät voi ostaa sitä ja saada käsiinsä Hollannin hallinnon asiakirjoja. Turvallisuus onkin yksi syy, miksi verkkotallennustila toteutetaan avoimena.

Tarkoituksena on, että mikä vaan hallituksen organisaatioista voi käyttää ohjelmistoa ja tarjota sitä esimerkiksi henkilöstölleen. Ohjelmisto tulee saamaan Euroopan unionin vapaiden ohjelmistojen lisenssin (EUPL).

Lue lisää aiheesta:

JoinUp

 

Scroll to Top