COSS.fi

COSS.fi

Haluatko säilyttää pikaviestiesi täyden yksityisyyden?

 

Siinä missä Whatsapista on vuosien varrella kehittynyt Suomen yleisimmin käytetty pikaviestipalvelu, se ei ehkä lopulta ole niin turvallinen kuin saattaa toivoa, sillä vaikka se salaa keskustelun se säilyttää tietoa siitä, kuka on viestinyt, kenen kanssa ja milloin. Yksityisyyden varjelemisessa oleellista on se, että viestimet käyttävät päästä päähän salausta, joka tehdään jo puhelimessa tai muussa päätelaitteessa. Tämä tarkoittaa myös, että viestien sisällöstä ei jää kopioita yhdellekään välittävälle palvelimelle. (Mikrobitti)

Entä jos viestit tuhoaisivatkin itsensä täysin sen jälkeen kun ne on luettu?

Open Whisper Systems tarjoaa avoimen lähdekoodin sovelluksen nimeltä Signal, joka salaa kaikki viestit päästä päähän. Keskustelusta tai viesteistä ei jää jäljelle edes aikaleimaa ja näin keskusteluhistoria pysyy putipuhtaana. Lähetettyihin viesteihin on mahdollista asettaa ajastin viidestä sekunnista viikkoon, jonka jälkeen viesti ja sen lähetystiedot tuhotaan.

Pikaviestien lisäksi Signalin avulla voi puhua puheluita salatusti. Maanantaista 13.3. alkaen myös videopuhelupalvelu ei ole enää ollut beta-vaiheessa vaan kuuluu nyt toimivana osana ilmaiseen, avoimeen palveluun, jolla salaisemmatkin asiat pysyvät asianomaisten keskuudessa.

 

Lue lisää Signalista täältä:
https://whispersystems.org/blog/
https://whispersystems.org/
http://www.mikrobitti.fi/2017/03/whatsapp-ei-ehka-olekaan-paras-pikaviestin-sinulle/

 

Scroll to Top