COSS.fi

COSS.fi

Seminaari: Avoimen koodin riskit ja mahdollisuudet

Seminaari ja esittelytilaisuus 8.5.2009 klo 12-19
Joensuun Tiedepuistossa


Avoimen koodin riskit ja mahdollisuudet

Talouden taantuma koettelee niin yrityksiä, julkishallintoa kuin yksityisiä kansalaisiakin. Yritykset lomauttavat ja irtisanovat henkilöstöä, opettajiakin lomautetaan ja luokkakokoja kasvatetaan ja muutenkin perusasioissa säästellään. Näinkö lamasta parhaiten selvitään?

Entä jos avoimen lähdekoodin avulla voidaan saavuttaa mittavia säästöjä ohjelmistokehityksessä, tietotekniikkahankinnoissa ja jokapäiväisestä toiminnassa? Voitaisiinko avoimen lähdekoodin avulla ohjelmistotuotteita kehittää nopeammin, edullisemmiksi ja kenties jopa laadultaan paremmiksi? Kannattaisiko avointen ohjelmistojen avulla antaa vanhentuneille tietokoneille muutaman vuoden jatkoaika, toiminnallisuutta samalla jopa parantaen ja käyttäjätuen tarve minimoiden? Jääkö avoimen ohjelmiston valinnut vaille tukea ongelmien ilmaantuessa?

Pohjois-Karjalan tietojenkäsittely-yhdistys (PoKat) järjestää seminaarin ja esittelytilaisuuden avoimista ohjelmistoista perjantaina 8.5. klo 12-19. Tapahtumapaikkana on Joensuun Tiedepuiston työ-, oppimis- ja kehitysympäristö netWork Oasis (Länsikatu 15, tornin vieressä 4. kerroksessa).

Tilaisuuteen ovat tervetulleita yritysmaailman ja julkishallinnon edustajien lisäksi yksityiset, omista ja julkisista tietotekniikkahankinnoista maksavat kansalaiset. Seminaarin alkupuoliskon erityisenä kohderyhmänä ovat ohjelmistokehittäjät ja heidän asiakkaansa, jälkipuoliskolla pääpaino on hiukan enemmän julkishallinnon, koulutoimen ja järjestösektorin puolella.

Vapaiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmien esittelyt jatkuvat iltaan asti. Esittelyjen ohessa jaossa on – maksutta – parhaita avoimen lähdekoodin ohjelmia Windowsille (VALO-CD) sekä uunituore Ubuntu Linux -käyttöjärjestelmä. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille ilmoittautuneille.

 

Ohjelma ja ilmoittautuminen.

Scroll to Top