COSS.fi

COSS.fi

Euroopan komissio päivittää avoimen lähdekoodin toimintaohjeitaan

Komissio haluaa helpottaa ohjelmistokehittäjien korjaustiedostojen ja uusien ominaisuuksien lähettämistä avoimen lähdekoodin projekteihin.

Open Source -yhteisöjen osallistaminen tehdään keskeiseksi uudessa avoimen lähdekoodin toimintaohjeessa. “Käytämme paljon avoimeen lähdekoodiin perustuvia komponentteja, joita sovelletaan ja integroidaan. Nyt on tullut aika tarjota tukea toiseenkin suuntaan” Pierre Damas, DIGIT:n (Directorate General for IT) osastopäällikkö kertoo. Komissio haluaa selkeyttää muun muassa juridisia näkökulmia, kuten omistus- ja tekijänoikeuksia.

Damas uskoo, että toimintaohjeiden päivittäminen motivoi lukuisia komission ohjelmistokehittäjiä ja toimihenkilöitä kannattamaan ilmaisia ja avoimia ohjelmistoja. Toimintaohjeiden päivityksen on tarkoitus valmistua vuoden 2015 alkupuoliskolla.

Päätöksentekijät tiedostavat, että avoin lähdekoodi laskee IT-kustannuksia, tekee valtion tarjoamien palveluiden modernisoinnin mahdolliseksi ja vahvistaa eurooppalaisia IT-alan palveluntarjoajia. “Kansainvälinen politiikkamme on murroksessa ja avointa lähdekoodia tullaan edistämään. Ohjelmistojen hankinnassa otamme muiden vaihtoehtojen lisäksi huomioon avoimen lähdekoodin ohjelmistot. Hankinnat perustuvat siihen, millaisen vastineen ne kustannuksille antavat. Tietyillä osa-alueilla avoin lähdekoodi asetetaan etusijalle. ” Euroopan komissio hyödyntää jo nykyisellään paljon avoimen lähdekoodin työkaluja.

Lue lisää
JoinUp

 

Scroll to Top